A Progressive Communication Receiver (QST1981/11)
Moderátor: Moderátoři
Edit: Jo, něco tam kmitá na 9,18MHz, ale kmitá to i bez filtru. Zkusila jsem vyhodit ten rezonanční obvod z D Q11 a vrátit cívku s 1k5 odporem, kmitá to stejně. Přestane to kmitat, když vyndám Q11 nebo Q12 nebo šlusnu na zem G1 Q11. Osciloskop připojenej skoro kamkoliv to kmitání taky zastaví. Mám teď přimotaný 3z. na cívce L12 a koukám na ně, to nemá na kmitání vliv a je tam hezky vidět. Zkusím rozdělit ty S Q11 a Q12, aby každej měl svý posouvací diody a blokovací kondík.
Edit: Jak se mají vlastně správně stavět tyhle modulový konstrukce? Desky mají po obvodu rozlitou zem, takže když je v rozích přišroubuju na uzeměný vodivý šasi, jsou s ním ve 4 bodech spojený. No a pak jsou ještě různě pospojovaný tenkým koaxiálem se signálama. Jak se má ten koax připojit, plášť na zem na obou stranách nebo jen na jedné? Na které? Na deskách jsou dírky na zem u každého výstupu.
V nf se řeší zemní smyčky, ale u vf mi to přišlo jako "čím víc uzeměný tím líp".
pokud jsou moduly se zakončením charakteristickou impedancí 50 ohm měly by se souosé přívody tak zapojovat, plášť na kostru konektoru nebo průchodky nebo jak to je spojeno. V tom Fantomu nebo kde to bylo, byla změť drátů cik cak, ovšem to nikdo neví jestli to jsou třeba jen indikace nebo ss přepínání.
co tam tedy dělá ten šum, zpětný průnik BFO do mf?