DAB - digitální rádio
Moderátor: Moderátoři
Vím, že ty stanice lze označit jako oblíbené a pak mezi nimi přepínat, ale jsem zvyklí nepotřebné stanice vymazat, aby se nepletli. Pokud to rádio bude nabízet pouze oblíbené stanice a nepřepne na ten dlouhý seznam, tak se to dá takto provozovat.
MiraSt:
Co máte za rádio, u kterého je možné ty stanice ručně vymazat?
Zajímalo by mě také, kolik stanic naladíte, je jich více než 100?
Jestli je to SONY XDR-S61D, tak v návodu o mazání DAB stanic nic nepíšou.
Podle návodu by to rádio mělo ukazovat sílu signálu naladěné stanice (multiplexu), nikde není napsáno, jestli to ukazuje i při manuálním ladění. To by se hodilo při hledání slabých stanic (natočení antény nebo nalezení správného místa).
Naladilo to asi 23 českých stanic (2 multiplexy) a 70 německých (5 multiplexů) na kus drátu v místnosti. Některé německé stanice se opakují a navíc tam jsou ještě nějaký data (9 položek), takže celkem asi 102 položek. Vzdálený vysílač za kopcem to nenaladilo, ale kdybych měl anténu na balkóně nebo v kuchyni, tak by to asi naladilo, nebo by to chtělo opravdové rádio.
Ta DVB-T-USB věc je dost tupá a VKV FM rádia to bere taky jenom silnější a musí se experimentovat s nastavením zesílení (zkoušel jsem to ladit pouze jednoduchým programem v příkazovém řádku).
Němci mají u některých stanic docela dobrou kvalitu, ale u ostatních je to podobné jak u českých.
- Artaban001