Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
TAKJAN

#586 Příspěvek od TAKJAN »

Tak na nabíjení to fungovat asi bude, i na hodně vybitou baterku. Zkusit jedině.
Atlan

#587 Příspěvek od Atlan »

Len aby to namlo cinske lidl kabliky izolacia 1cm a lanko vnutri 2mm
PavelFF

#588 Příspěvek od PavelFF »

Bude to neuvěřitelně ošizené. Tenoučký plech, slaboučké vodiče, poměděná ocel na kleštích, všechno lagricové. Ještě se mi nestalo, aby číňani dokonale nepřekonali moje nejpesimističtější představy. Vždycky překvapili, co ještě může někdo pustit do prodeje. I těch 75A bude čínských Ampér, což je míň než jsme u Ampérů zvyklí.
Ale na vyzkoušení, proč ne.
EKKAR

#589 Příspěvek od EKKAR »

robo píše:Jako startovaci zalezitost to fungovat asi nebude, mozna na stare sade....
Máš "PONĚKUD ZKRESLENÝ" představy o startovacím odběru přímoběžnýho startéru v šáde. Moderní startér s planetovým reduktorem odebírá i u dvoulitru jen asi 150-180A, zatímco přímoběžnej startér s výsuvným pastorkem přímo na drážkovým hřídeli v šáde podle stupně okolního chladu odebíral ve špičce naprosto běžně 220-250A a když byla jo kosa (jak v ruským filmu), tak se u dobře nabitý baterky ta špice klidně přehoupla i přes 300-320A (na vlastní oči viděno, měřený DC klešťákem s pamětí). Tudíž právě u těch moderních motorů s rychloběžnýma startérama tyhle "startozdroje" mají nějakou šanci, že jejich 70A bude dost na to, aby podpořily zdechající baterku a tím motorem "vokulí" aspoň jednou nebo dvakrát přes kompresi, kdežto u starý šáde by si ani neškrtly ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
robo

#590 Příspěvek od robo »

TO EKKAR:
Svata slova. Jak jsem to zacal cist tak jsem si vzpomel, pozde, ze jsem nekde uz cetl pojednani o dnesnich starterech v aute a technicke srovnani se startery treba ze stare skodovky.
robo

#591 Příspěvek od robo »

Tady je foto klesti. Prurez vodice vypada slusne. Nabijecka vazi odhadem pres 10 kg urcite. Zitra, jestli bude cas provedu rozborku a udelam nejake foto.
Přílohy
nabijecka_HDR.jpg
(282.92 KiB) Staženo 66 x
stasek

#592 Příspěvek od stasek »

Proč, ztratíš nárok na záruku. Spíš to vyzkoušej.
Hydrawerk

#593 Příspěvek od Hydrawerk »

Možná není zas takový problém udělat spínaný zdroj 12V 75A za 1290 Kč. Vyrábí se spousta invertorů, takže technologie na to jsou. Nejsou drahé. http://www.svarecky-eshop.cz/svareci-in ... va-zdarma/
To nic nemění na tom, že 75A na startování automobilu nemusí stačit.
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 19 lis 2015, 23:48, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#594 Příspěvek od rnbw »

Alebo tam dali hlinikove trafa z tych "kvalitnych" zvaraciek, co predtym predavali :lol:
pepik9

#595 Příspěvek od pepik9 »

Před pár lety jsem zapoměl zhasnout světla a potom starter jednou otočil motorem (1.6) a dost. Připojil jsem odstavený akumulátor 40Ah lanky 1,5 mm2 a nastartoval jsem.
renda15

#596 Příspěvek od renda15 »

Princip toho pomocného zdroje je založen na přítomnosti akumulátoru, takže po připojení zdroje, který má napětí kolem 13 - 14V začne do vybité baterie téci značný proud a stačí cca 5 minutek a při následném startování jde 70A ze zdroje a zbytek dodá oživený akumulátor. Samotných 75A ze zdroje by samozřejmě nestačilo a hlavně by nepokrylo špičku při začátku startování. Ono se podobně chovají i propojovací kabely, je nutné propojit, auto dárce nastartovat, zvýšit otáčky, chvíli počkat a jde to úplně samo.
robo

#597 Příspěvek od robo »

stasek píše:Proč, ztratíš nárok na záruku. Spíš to vyzkoušej.

Pohromade to drzi je nekolik kriz. sroubku. Zadna blomba. Prisel jsem domu az ted vecer a zitra budu cely den opet mimo. Tak udelam foto snad v nedeli. Vyzkouset bych mohl ale nemam baterku ktera by byla ve stavu ze by to potrebovala. A vytahovat baterku ktera ted jede se me nechce. I kdyz cekat az bude baterka kaput tak to uz je taky spatne, mel bych ji nabit jeste nez prijdou mrazy.

Edit: Tak me to nedalo a zde jsou fotky.
Přílohy
nab5.jpg
(291.53 KiB) Staženo 185 x
nab4.jpg
(292 KiB) Staženo 177 x
nab2.jpg
(286.23 KiB) Staženo 269 x
foto1.jpg
(290.56 KiB) Staženo 275 x
TAKJAN

#598 Příspěvek od TAKJAN »

Je tam moc integráčů. To ve mně budí nedůvěru..
vav

#599 Příspěvek od vav »

Za tú cenu, veľmi dobré. Nech Ti slúži a dlho vydrží.
pawka

#600 Příspěvek od pawka »

robo ja mam tu lidlovku xt4 ,ale ten trimer stejne nezvisi konecny U pri plnym I. nevim,bud je zanesenej nebo netusim naco tam je. nezkousel sem ani logicky vycist na jaky ceste je. nejsem tak dobrej ani. ale je pravda ze po prepnuti do udrzovaku je fajn to jeste cca 2-3 nechat a denne merit ,ono to nakonec k 15V vystoupá.
zas je pravda,že to zbytecne neplynuje. mám tu nabíjecku celkem rád.

udrzovak za tyden dobije i silnejsi baterky, to byl ten vtip proc ji hanit. ted uz staci si jen počkat.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“