Aktuálně Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Osmdesat píše:Kontrola čísla popisného v Apostu není. Jen ulice. A někteří zaměstnanci se s tím nepářou a aby si ušetřili práci, i u jednoho dopisu dají hromadné podání, kde se adresa do systému nezadává vůbec. Předpokládám, že někde po cestě to pak za ně musí někdo do systému doplnit.
Neříkej, že to taky neděláš
Samozřejmě - doplňuje se to při pořizování na pochůzku nebo "na sklad" při uložení.
Ovšem - ruku na srdce, 95% rekomand chodí na různé OSSZ, finančáky a podobně. Tam je zas pořizování adresy do APOST při podání "navíc", poněvadž když to přijde na dodačku, tak tam při pořizování vyberou toho adresáta z helpu a pak se jen pípají kódy. U dopisů pro "lidi" jo, tam se to u hromadně přijatého musí doplnit růčo.
Pro vysvětlení "nepočťákům":
Doporučený dopis jde zadat buď jednotlivě, po jednom kuse. Když ale někdo přijde s 50 stejnými obálkami, tak se to zadá "hromadně", jinak by to bylo na půl dne. Takže se dá počet ks, čísla se sejmou první a poslední a je to. V systému to pak nemá zadané adresy. Je někde dáno, že do 10 ks se to má zadávat jednotlivě a nad to hromadně. Jenže - program umožní zadat "hromadně" i jeden kus.
Jinak podle toho, co píšeš, je mi už jasné, proč někdy tyhle rekomanda chodí s jiným křestním jménem v systému než na obálce - na přípravě se všichni nadatlovaní příjemci asi ukládají do helpu a napříště, když stejnému člověku zas něco přijde nevyplněného v systému, to můžeš vybrat z helpu. Baba vidí na obálce Jan Novák, napíše jenom "novak", help jí nabídne Novák Martin, ona to nezkontroluje a odentruje, koza
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to (hromadné kódy) dělával. Když na obrazovce vyvolávacího systému vidíš napsáno "klientů ve frontě 49", od rána jsi nejedl a nohy máš do vánočky, tak sebou hodíš. No a tohle byla jedna z věcí, díky které to začalo odsejpat.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Taky je super se tam sejít s nějakýma šnekama na směně. To je očistec.
Protože máti aktuálně blbě chodí, tak jsem vzal ofčanku a zkusil těch 580 kaček vyzvednout. No to bylo ródeo, chtěli na mě zavolat policii za prokazování se cizí občankou.
Tak co s tím? Takže pipka na přepážce navrhla, že to nechají doručit na adresu. Byl jsem tam ve čtvrtek minulý týden, řekla mi, že to bude doručeno v pondělí nebo v úterý. Chtěl jsem nějaký doklad, že jsem složenku na poště předal na doručení, odmítli mi ho vydat.
Nic nepřišlo. Mám kameru se záznamem vchodový branky a na ní za oba dny pošťák není. V pátek jsem byl na poště u peněžní přepážky, kde to jako je. Z peněžní mě poslali na dopisní a odtamtud zase na peněžní. Samozřejmě, pokaždý jsem se musel znova zahlásit ve vyvoláváku.
Výsledek, složenka se ztratila, neexistuje. Nikdo kompetentní na reklamaci nebyl k mání, ředitelka pobočky už byla po 15 hodině pryč.
Myslím si, že ty prachy prostě zaměstnanci ukradli, složenka byla máti podepsaná.
Takže milí zaměstnanci pošty, Huberte a Osmdesátko, předpokládám, že jde v nějakých záznamech prokázat, jestli byla složenka doručená a byla proplacená nebo ne.
Horší je, že du v pondělí na kliniku s achilovkou a vrátím se nejdřív za týden a pak kdoví jak budu chodit. Mezi tím to vystydne a kdoví jestli neprošvihnu nějakou reklamační dobu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
A to, že ti to nevyplatili když jsi měl v ruce cizí občanku je správně. Ať ti máti udělá zmocnění a je po problému. Do budoucna.
- tomasjedno
Hubert_79 píše: Jdi tam hned v pondělí, lhůtu bys prošvihnout neměl - ty složenky mívají platnost 25 dní.
A to, že ti to nevyplatili když jsi měl v ruce cizí občanku je správně. Ať ti máti udělá zmocnění a je po problému.
A jak tam mám jít v pondělí, když jdu na tu achilovku a nevím kdy mě pustěj domů a jestli budu pak a kdy chodit?
Dík za to info o zmocnění, zajímavý že mi tu možnost nenabídla, tvrdila že jedinná možnost je doručení pošťákem.
tomasjedno: zase jeden chytrej až potom, zajisté o tom zmocnění víš a já jsem měl nejspíš ten podpis vyškrábat, či co?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Ono to zmocnění nejde vyřešit (logicky) bez přítomnosti toho, kdo tě zmocňuje. Zkrátka se nemůžeš "zmocnit sám". Takže jestli budeš mít možnost máti vytáhnout na poštu, tak to udělejte. Potřebuješ k tomu ale tu 🤐 zákaznickou kartu - ta jde naklikat na internetu a pak přijde rekomando.