Řekl bych, že dnes je lepší už přemýšlet rovnou o W11 a ne o W10. Zvláště, když ve W10 jsou některé ovládače záměrně blokované, ale ve W11 jsou naprosto funkční.Standa33 píše:No a co když už W10 nemá ovladače pro HW ?
Přístup do České Spořitelny od 1.3.2023
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
Ale, pokud jde o George, tak na něj teď máme doma nový počítač s AMD a W11 a tablet s W10, tak zatím není tak zle. Stejně málokdy zapínám víc, než dva počítače najednou.
Tohle spíš vypadá na nějaký problém v BIOSu. Neexistuje na to update u HP? Já jsem ke starému Dellu s Win7 měl podporu až pro Win10 a mimo jiné tam právě byly změny v BIOSu kvůli nějaké nestabilitě. Případně nějaký vadný kus HW. Na ten disk jde nainstalovat cokoliv jiného?Hill píše:Ano, zkoušel jsem čistou instalaci s novým SSDiskem WD Red SA500 třikrát - a pokaždé spadla.
Win98 bych jel klidně v emulaci, tam chybějící HW urychlování grafiky moc vadit nebude.
Hill píše: EWb mi chodí na starém noťasu s Vistou (ten radši nepřipojuji na žádnou síť), ale každá součástka při umísťování za sebou nechává černý pruh. Stačí zvětšit, zmenšit a pruh není, ale zdržuje to. V sedmičkách už se mi to nepovedlo nainstalovat vůbec, kompatibilita nekompatibilita-
Ja to ted odkudsi stahl a nainstaloval pro jistotu v sandboxu W10 a chodilo to celkem normalne. Jen ty cerne stopy po presunuti soucastek jsem tam mel taky. Holt je to temer 20let mrtvy soft.
Ne, nemá. Pokud myslíš ty vymyšleniny, abys tam musel dávat nové CPU apod., tak to se dá obejít. Je to potom stejně rychlé jako W7 a pokud máš své číslo na aktivaci (pro W10), tak o nic nejde a máš to celé oficiálně. Můj názor je ten, že W11 jsou opravené W10 a některé věci tam jdou lépe a rychleji. Tedy u verze Pro, u Home nevím. Mně to např. našlo tiskárnu, která měla problém s ovládačem ve W10, tak ve W11 hned a ovládač to instalovalo bez problémů jako ve W7.pocitujlasku píše:p32: ale win11 ma uz dost vyssie poziadavky, ako nahrada w7 su idealne 10 na starsich PC.
Ten fix na nepodporovaný HW nemusí fungovat věčně, už teď je potřeba ho s novou verzí 22H2 znovu obcházet. A je otázka, jak bys to prezentoval jako oficiálně podporovanou verzi v případě nějakého sporu s bankou, byť aktivace funguje.
To není žádná otázka. Proč by někdo něco měl prezentovat? Asi jsi myslel "obhajovat", že? Otázkou je spíše to, jestli nějakou banku bude něco takového zajímat a z jakého titulu by na to měla právo? Jak sám svým příspěvkem dokazuješ, tak spíše by měl MS obhajovat své blokování, když bez něho to funguje! Říká se tomu jinak zneužívání monopolu na trhu. Proč se to nedělá v Linuxu a to by ty nové verze někdo taky používal jen na internet?xsc píše:A je otázka, jak bys to prezentoval jako oficiálně podporovanou verzi v případě nějakého sporu s bankou, byť aktivace funguje.
Mimochodem, jiné banky mají předepsané zabezpečení a neváží to na poslední OS W10 nebo W11 a ani snad nemají důvod do budoucna.