Jsou na tom elektrikáři soukromníci platově dobře?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ferdislav

#61 Příspěvek od ferdislav »

Ona každá prace je potřeba, někdo nemá hlavu na nejakou specializaci, ale i operátor, pokud dělá dobře svoji práci, je pro celek přínosem, protože on zaručí že mu z linky/stroje nepujdou zmetky, dozoruje výrobu, hlásí když je něco v nepořádku, s takovým člověkem se pak dobře spolupracuje

Otázka odměny je diskutabilní, všichni všude vždy budou chtít co nejvíc, ale jsou i lidé kteří upřednostňují práci která je baví a naplňuje, klidně na úkor odmeny
jurassEb

#62 Příspěvek od jurassEb »

Takovou logikou jsem mohl jít tlačit ty vozíky, fyzická práce mě naplňuje, člověk zpotí a potom si dá studenou sprchu. Jeden by čekal, že za práci odbornou, jako je eletro., bude mít nejen naplnění, ale i peníze. Bez toho to nemá smysl.

Nejlepší práce co jsem kdy měl byl traťový dělník v OKD. Za takovou lopotu jak je elektro bych čekal prachy, proč se jinak vůbec snažit? Fyzická práce, kde se nemusí tolik přemýšlet a studovat, pošetří duševní úsilí, nikoho nic moc blbějším neudělá, člověk si k tomu může najít elektro koníček pro volný čas, nebo cokoliv jiného.
ferdislav

#63 Příspěvek od ferdislav »

Myslím že lepší dobrý manipulant,než špatný elektrikář.
ale ty nejsi elektrikář ne? On tenhle obor je poměrně široký, je jiný dělat na VN rozvodech a na bytové instalaci,člověk někdy k něčemu čuchne a zjistí, jo, to je ono!
ransom

#64 Příspěvek od ransom »

Jsem elektrikář. Práci miluju. Spojuju rovnou měrou dřinu, práci ve špíně, mokru, prachu, zimě, horku, s prací pohodlnou a fajnovou při výrobě rozvaděčů pro automatizaci. Občas programuju PLC, jindy lezu na střechy a dělám hromosvody.

Jsem zaměstnanec na malé firmě. Občas udělám nějaký přesčas - pár hodin, ne moc. Beru slušný nadprůměr.

Celé je to o vztahu se zaměstnavatelem. Já za něj dám ruku do ohně, on za mě. Poskytuju nadstandardní vystupování, zodpovědnost, loajalitu.

Největší bonus pro mě je, že nádavkem k prachům můžu využívat po libosti dílnu, vercajk, můžu si půjčit dodávku...

Pracoval jsem na tom třicet roků. Není to samozřejmá věc.
jindrichus

#65 Příspěvek od jindrichus »

Mně se zdá, že doplácíme na to, že narozdíl od absolventů oborů jiných, jsme my elektrotechnici příliš skromní :P
p32

#66 Příspěvek od p32 »

Ne, je to jen o lidech, co umějí dělat a nebo taky ne. Na druhé straně je to také o tom, jestli je zákazník ochotný platit to, co se žádá.
Cust

#67 Příspěvek od Cust »

tak jsem ten příspěvek raději smazal...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Habesan »

To nevadí, mám ho uloženej.

Můj názor je, že když platí, tak ber.
Za utržené peníze si pak můžeš koupit další vybavení a případně školení.
Tím přispěješ k rozvoji elektrotechniky víc, než kdybys někde něco šudlil za minimální mzdu.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Cust

#69 Příspěvek od Cust »

:-) kdybych si řekl víc, tak mi to dají a klidně bych mohl existovat dvakrát a pořád bych nestíhal

přelom plánuju koncem jara - stěhování a vlastní firma na full time - mikroskopy na Augerových elektronech a nanotechnologie - už si k domu projektuju i dílnu
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“