Pomoc se spínáním cívky

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sendyx

#61 Příspěvek od Sendyx »

Jo, rezonance je sviňa, to ví každý velitel pochodového útvaru :D
kbulda

#62 Příspěvek od kbulda »

A nedalo by se to řešit tak, že cívky by byly 2 a střídaly se ?
mtajovsky

#63 Příspěvek od mtajovsky »

A co použít něco jako pneumatické sekací kladivo? Regulace tam je, síla dostatečná, ovšem jestli to vydrží miliony úderů ...
jirkasi

#64 Příspěvek od jirkasi »

Jo to už jsem řekl, to je poslední možnost to je trochu drahý špás kompresor 15 rozvaděč 4 válec tak 5 aby to k něčemu bylo díky moc
Artaban001

#65 Příspěvek od Artaban001 »

Kdyby zadavatel tohoto vlákna napsal, co bude tím elektromagnetickým vibrátorem pohánět, třeba by měl už funkční řešení na stole.
Pokudby jsi chtěl něco naklepávat elektromagnetem, budeš muset vyrobit systém užívající jedinou opakovací frekvenci a na tuto frekvenci pohybový systém naladit mechanicky pomocí pružin a vhodného uložení. Typické řešení poskytuje elektrický holící strojek a nebo tetovací pero.
Na druhou stranu precizně vyrobený klikový mechanizmus hnaný motorem
Ti odstraní problém s tlumením magnetu a budící jednotkou. Aby klikový mechanizmus nebyl namáhán rázováním, působil by přes pružinu, nebo podobně jako elektropneumatické kladivo přes dva válce s pístama.

(klikový mechanizmus v lednici slouží již nějakých 35 let každodenně bez problému)

Nezapomeň, že pohonnou sílu v motoru tvoří působení "několika elektromagnetů" proti sobě a ty tyto síly musíš vytvořit pouze jediným elektromagnetem a navíc určitě primitívním kotvovým mechanizmem, kterej má houby účinnost..
jirkasi

#66 Příspěvek od jirkasi »

Jak jsem již napsal, nekonstruoval jsem to já, můj úkol je to "jen" rozchodit ze začátku se mi to zdálo, že je to sranda, nejdřív jsem to rozchodil na malé síly, ale s tou hysterezí jsem holt nepočítal, že to bude taková pakárna, ono to s tím motorem taky není ideální, jelikož to bude namáhané rázově s krutem a ohybem v jednom místě, za pár týdnů odejdou ložiska, teda pokud bych tam neměl velikou klikovku, ta účinnost bude asi nic moc to já vím, aspoň trochu by to makat mohlo snad
jirkasi

#67 Příspěvek od jirkasi »

Já do toho potřebuji zrovna ten ráz, čím se to do toho víc opře tím líp, pro jemnou mechaniku smrtící, proto taková hovadská cívka
Sendyx

#68 Příspěvek od Sendyx »

Škoda že sem jeden kolega píše jen velmi sporadicky, ten by ti popsal, jak se dělalo testovací zařízení na rázové ohyby plastů. Taky to začalo elektromagnetem, pokračovalo pokusem o lineární motor a nakonec obyčejný ss motor se setrvačníkem a zařízením zvamým "cep v ruce husity s protiváhou".
jirkasi

#69 Příspěvek od jirkasi »

Říkám že pokud se nezadaří půjde tam pneumatika a to bude asi můj poslední experiment s elektrotechnikou
Sendyx

#70 Příspěvek od Sendyx »

Přejdeš na louče, nebo petrolejky ? :D
jirkasi

#71 Příspěvek od jirkasi »

Jistě, už kopu na zahradě díru, jestli tam nenajdu pazourek :) Proto jsem nešel na elektrofakultu, když jsem zjistil, že já a elektrotechnika to asi nebude ono
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“