A bude "teplo" neboli zima v jednom týdnu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p32

#61 Příspěvek od p32 »

No, plynový pedál je prej úplně vpravo. :wink:
rnbw

#62 Příspěvek od rnbw »

Ano, bol tam aj dnes :D Len som ho dnes velmi nevyuzil vzhladom na suvisle rady aut po celom meste. Ale chapem to - ked som chcel chodcov pustit, tak som z 20 km/h zacal brzdit mozno 20 metrov pred priechodom a bol som rad, ze som zastavil este pred nim. Cestari to posolili a ono to zamrzlo...keby to len prehrnuli, tak by sa na tom dalo normalne jazdit :roll:
helios

#63 Příspěvek od helios »

Čo sa čuduješ, v Blave sú cestári vždy pripravení na zimu, akurát so snehom nepočítajú. A potom sú veľmi prekvapení, ak napadne. Potom začnú chaoticky kombinovať solenie a odhŕňanie, ako im to tie skorumpované kravaty prikážu.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Jirka »

Jo cestáři ... :) V neděli spadlo pět vloček z jasného nebe, které sfouklo první projíždějící auto, a cesty prosolili jako kdyby napadlo půl metru. Ale když napadne 15 cm, tak nikde nejsou vidět...
bastliar

#65 Příspěvek od bastliar »

Prírastok do rodiny.
Len sa mi zdá, že ukazuje teplotu ako sa mu hodí :twisted: to ten pôvodný ťamanský sa zdal byť presnejší, ibaže ten sa pri výmene, zložení zo steny rozpadol v rukách.
Přílohy
smaltovaný 86 x 14.jpg
(62.39 KiB) Staženo 88 x
Naposledy upravil(a) bastliar dne 23 úno 2012, 16:46, celkem upraveno 1 x.
hafca

#66 Příspěvek od hafca »

Na takovou velikost už snad musí být zbrojní pas. :lol:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
EKKAR

#67 Příspěvek od EKKAR »

A největší pitomost je mít teploměr přímo na zdi baráku - teplo pronikající zdí ho totálně zmate. Nejlepší je mít ho kus od budovy, minimum jsou tak aspoň 2 metry. Ale kdo by chtěl mít "okenní" teploměr 2m od okna, co?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
bastliar

#68 Příspěvek od bastliar »

Včera bola pri bode mrazu odchylka 1 °C dnes pri vyššej teplote 2°C 8O páči nepáči pôjde na ten 2 metre vzdialený smrek v pozadí :evil: aspoň na neho nebude cez leto toľko pražiť slnko.
jandu

#69 Příspěvek od jandu »

Musíš ale tú teplotu, čo ti na stene ukazuje korigovať "výškovým" koeficientom.
Teplota pri zemi, 1m nad zemou alebo 3m nad zemou sú rozdielne.
Mám skoro to samé vo výške 3,5m nad zemou na severnej stene už 6 rokov a v zime mi to ukazuje o cca 2stC viac, ako vo výške 1m. V lete som to nesledoval, tam mi na tom nezáleží.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
EKKAR

#70 Příspěvek od EKKAR »

Meteorologicky "uplatnitelný" údaj o teplotě se měří v bíle natřené volně průdušné budce (kvůli stínu), umístěné 2m nad povrchem země a minimálně tuším 20m od nejbližší obývané = vytápěné stavby. Plus k tomu patří měření 5cm nad zemí jako "přízemní teplota" a vzdušné balónové aerosondy (hlášení kdysi dávno každé dopoledne na Hvězdě - Československu - Radiožurnálu "výška - tlak - teplota - rosný bod...").
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
hafca

#71 Příspěvek od hafca »

jandu

To je zajímavé, já to mám obráceně. Když mi to v cca 5m ukazuje na severní chráněné straně třeba 0°C, tak venkovní teplotu mi teploměr v autě ukazuje -2°C, je namrzlé a musím škrábat.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
EKKAR

#72 Příspěvek od EKKAR »

Hafča - jenže taky mixuješ dvě věci dohromady. Teploměr v 5m výšky měří teplotu vzduchu ovlivněnou vyzařováním tepla ze stavby, zatímco auto je namrzlé už jen samo o sobě tím, jak snadno ono samo vyzařuje teplo. Mráz nevzniká tím, že by jen něco odneslo všechno teplo kamsi do pekel, ale hlavně tím, že zemský povrch a k němu přiléhající vzduch nejsou stíněné žádnou oblačností a pokud nejsou v noci ozařované Sluncem, vyzařují teplo jednoduše do vesmíru = tím se ochlazují. Proto je za jasné noci větší mráz než když je zataženo a proto šikmé čelní sklo auta namrzne rychleji/víc než kolmé boční nebo zadní okénko (čelní sklo IR záření okolních objektů spíš odrazí, takže prostor kolem něj je výrazně chladnější, než je tomu u skel kolmo postavených vůči vyzařování dlouhovlnného IR záření okolních předmětů).
bastliar

#73 Příspěvek od bastliar »

kokun

#74 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#75 Příspěvek od kokun »

Tak se mně zdá, že čím dál více "inklinujeme k Rusku" - alespoň co se počasí týká 8O
Alespoň u nás na východě Moravy (tedy i republiky) - připadá mně, že z mrazů skáčeme rovnou do tropů (a to nejenom letos) :cry:

Sluníčko likviduje dávné teplotní rekordy, v Praze naměřili 31,3 stupně :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Nezařaditelné“