p32 píše:Tak zkus to neokecávat, když už jsi podal tak dobrou informaci a rovnou napiš, jestli je to novinka až teď, že to teď teprve bude nebo že to tam už strkají půl roku či jeden rok. Jinak to raději označ jako JPP.
Jinak ti samozřejmě přeji, aby ti ta kolečka přišla v pořádku a oprava se zdárně podařila. Ale je možné, že budou ze stejné várky jako ta původní. Pak aspoň napiš, na co ta kolečka přijdou.
Už jsem opravoval podobné, ale ne u robota a taky to ještě včera přece fungovalo a teď se to samo to..

Ty jseš hodně zvláštní člověk - původně jsem chtěl poradit jenom jak sundat kryt toho Gratuse, abych se dostal k převodům a tvoje konkrétní rada byla:
Měl jsem to rozdělané a všechno jde, jen u toho musíš přemýšlet než na to dojdeš, ale jde to. Vzadu jsou kryty a vpředu taky.
Naštěstí se našel uživatel "ohryzek32" který napsal jasně a stručně, kde hledat skryté šroubky a za což mu ještě jednou velice děkuji.
Robota jsem rozebral, našel poškozená kola a objednal jiný, abych mohl provést opravu a jelikož mi v Etě řekli, že samostatné kuželové kolo již bylo nahrazeno dvojkolem musel jsem objednat tuto variantu, dokonce tam máš dva obrázky, jak vypadá původní kolo a jak nové dvojkolo, ale tobě je to málo a chtěl bys vědět od kdy tam které dávají. Co kdybys rozebral svého Gratuse a řekl nám jaký tam máš kuželové kolo a z jakého je roku a třeba se tak dozvíš víc. Můj se narodil v roce 2015 a kuželové kolo měl samostatné, ty co se dodávají nyní mají dvojkolo.
Ceny ozubených kol jsou následující (centrální servis ETA)
ETA002800491 Střední ozubené dvojkolo 159 Kč
ETA002800501 Malé ozubené kolo 99 Kč
ETA002800481 Dvojkolo (náhrada kuželového) cena 199 Kč
ETA002800340 Unašeč 199 Kč
Uvádím pouze konkrétní fakta, která snad někomu pomohou narozdíl od tvé mlhy....