Česká pošta kolabuje.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kejki

#61 Příspěvek od kejki »

Balík do ruky jde aktuálně po-pá, můj odeslaný v úterý už dneska nedoručej, možná zítra, když mají ty mimořádný soboty.
A DPD stíhá+1, GLS stíhá+1, GEIS byly +2, PPL oficiálně oznámilo, že přechází na +2, s výjimkou nějakých smluvních, kteří mají garantovanou +1.

Poštu u nás provozuje obec, nevýhoda je, že teď před vánoci odveze zásilky "kdo zrovna jede kolem" třeba v poledne, takže odpolední podání jde až další den.
Historkou o Obchodním balíku na Slovensko vás už nebudu obtěžovat, neznáme, nemáme formuláře, podáno na třetí poště. Asi nejlepší postup jsem viděl včera ve Slaném, vytáhli NTB a ukazovali té paní, co po ní chtějí, protože jim na nějakém dokumentu chyběla stránka a bez ní to nefunguje.

Na obranu pošty, ten dobírkový balík u PPL stál téměř dvojnásobek. A vo tom to je.
JirkaCerny

#62 Příspěvek od JirkaCerny »

Já poštu zjevně přechválil. Pošta dnes měla doručovat cenné psaní s dobírkou. Proti depům kde se třídí nic nemám, ale proti těm pizdám co to roznáší ano. Místo aby zazvonila jen rovnou vhodila oznámení.
p32

#63 Příspěvek od p32 »

Mě by stačilo i oznámení, ale 14 dní po zaplacení a odeslání stále nic. :lol:
TAKJAN

#64 Příspěvek od TAKJAN »

V středu objednáno na aukru, před chvílí osobně do ruky. Na vesnici to asi funguje jinak:-)))
kejki

#65 Příspěvek od kejki »

Já jsem taky z vesnice a balík dorazil před hodinou. Jestli mají denně dvojnásobek balíků a zpoždění 5 dnů, kam ty kvanta dávají? To aby si pronajali další sklady.
Radovan_79

#66 Příspěvek od Radovan_79 »

kejki: Na SPU (sběrný přepravní uzel) a depech je místa dost... V sobotu se teď doručuje, aby se to vyčistilo. Je to tak každý rok.
p32

#67 Příspěvek od p32 »

Samozřejmě připomínám, že ta zásilka šla z Prahy a to je dost velká díra, aby to už uměli.
kevin_mitnick

#68 Příspěvek od kevin_mitnick »

Svycarska posta zkousi dorucovat zasilky pomoci dronu

Ceska posta zkousi dorucovat zasilky primo adresatum...
Pikofarad

#69 Příspěvek od Pikofarad »

kevin_mitnick píše:Ceska posta zkousi dorucovat zasilky primo adresatum...

Zatím to mají ve zkušebním režimu ,vychytané a plně funkční je doručování oznámení o uložení zásilky
Celeron

#70 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem byl poslat balíček cca 30 deka, cena 5000,- 30 km daleko do 4 dnů. Stálo to 120 kaček. 8O To je hrozný, na kole bych to za odpoledne zvládl ješte s návštěvou hospody cestou a za těch 120 si mohl dát pár piv.

Když mi posílá dodavatel zboží za 50000,- přes PPL, tak za 250 kaček je metráková paleta dovezená rudlikem do regálu skladu do 24 hodit ze vzdálenosti skoro 300 km.

Copak je asi špatně :roll: :?: :evil:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Radovan_79

#71 Příspěvek od Radovan_79 »

Celeron: Špatně nemusí být nic. Cena 117,- Kč za balík je do dvou kilo, ať je to z Prahy 7 na Prahu 10 nebo z Aše do Jablunkova. Otázka, kolik by to podle tebe mělo stát? Dvacku? Tak jsi to mohl na tom kole odvézt a nebulet tady.
A to, že tvůj dodavatel má jiné ceny není dobře nebo špatně, ale je to dané (nejspíš) tím, že třeba za rok narve PPL na tržbách miliony až desítky milionů, proto může mít třeba paušál za kus bez ohledu na váhu.
Ostatně, myslíš, že třeba taková (já nevím, napadli mě jako první) alza nebo třeba bonprix (shop s hadrama) platí za balík to samé co ty? Je stojí obdobný balík třeba třetinu, opět, mají takový objem podání, že si prostě vyjednají lepší ceny.
Zkus třeba nejprve přemýšlet, než pošleš (neopodstatněnou) jedovatou slinu.
p32

#72 Příspěvek od p32 »

2.12. zaplaceno, 4.12 odesláno - spočítejte si sami jak je Česká Pošta rychlá. Dnes 23.12. to jdou reklamovat.
Sendyx

#73 Příspěvek od Sendyx »

Celeron píše:
Když mi posílá dodavatel zboží za 50000,- přes PPL, tak za 250 kaček je metráková paleta dovezená rudlikem do regálu skladu do 24 hodit ze vzdálenosti skoro 300 km.

Copak je asi špatně :roll: :?: :evil:

Kecy v kleci, 90kg nízká paleta, PPL, 24 hodin, vzdálenost nevím, placeno 764Kč bez DPH.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
kachle

#74 Příspěvek od kachle »

Celeron

#75 Příspěvek od Celeron »

Radovan_79 píše:Celeron: Špatně nemusí být nic. Cena 117,- Kč za balík je do dvou kilo, ať je to z Prahy 7 na Prahu 10 nebo z Aše do Jablunkova. Otázka, kolik by to podle tebe mělo stát? Dvacku?

Ty bys měl dělat mluvčího svýho zaměstnavatele. Stejnej balík na stejný místo stál ještě nedávno kolem 86 kaček. Kdybych já během roku zdražil o cca 40% tak mě zákazníci nakopou do prodloužených zad.
Je to naposled co jsem tam vlezl s odesláním. Ještě že je alternativa. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“