DVB-T2 set-top-box EVOLVEO Omega DT-3060 (H.265)

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Nagant

#61 Příspěvek od Nagant »

EPG je tam normálně, na několik dní.
Jen se k němu musíš správně dostat.
Už si to nepamatuju. Snad zvolit Celý den / Následující den?

Ono, pokud jsi skousl ten dálkový ovladač, nic nenahráváš, nevypadává ti zvuk při pohybu v menu, nezpomaluje se obraz, pak věřím, že to použitelné je.
Mně asi nejvíc vadily ty výpadky obrazu (jakoby animace) a špatné přepínání programů, titěrné EPG a info - na CRT TVP k nepřečtení, pokud nevlezu až k obrazovce (u původního firmwaru byly navíc nějaké divné znaky s diakritikou). A výpadky v nahraných pořadech.
Syron

#62 Příspěvek od Syron »

Dík za nakopnutí. Ano, nevím proč, jsem si nějak nevšiml těch barevných čtverečků dole. Super. je tam toho na celý týden. Ale ta čitelnost některých znaků, hlavně í, l a diakritiky je opravdu příšerná. A to sekání, snad až dokončí tu síť DVBT-2, bude to snad lepší. Hlavně čekám, až spustí někdy v dubnu, jak tvrdí, ten multiplex ČT. Díky za radu. Zmizel další problém Evolvea, i když jsem si za to mohl sám.
Nagant

#63 Příspěvek od Nagant »

Firmware tam máš ten poslední, 2.0.0?
http://www.evolveo.com/ftp/dvb-t2/set-t ... /firmware/
Hill
Administrátor

#64 Příspěvek od Hill »

Syron píše:...Ale ta čitelnost některých znaků, hlavně í, l a diakritiky je opravdu příšerná. A to sekání, snad až dokončí tu síť DVBT-2, bude to snad lepší....

Stejný problém s malinkými znaky a jejich čitelností má settopbox Alma 2800 HEVC, co o něm píšu tady. Vlastně i o tom, že sekání a kostičkování nezná, a to ani, když ukazuje sílu signálu pod 30% (většina ostatních settopboxů se při síle signálu pod 40% nechytá).
Co je nepříjemné, je strmý pokles citlivosti od kanálu 57 nahoru (přijímáme MUX3 na K60), ačkoli může jít jen o špatný souběh ladění, které kanálem 60 končí, a tak jako tak se časem budou muset tyto kanály opustit. Na K60 totiž při vyrovnané úrovni s ostatními multiplexy ze zásuvky STA ukazuje maximálně 16% (místo 88-90%, které ukazuje do K40; ostatní settopboxy stejnou úroveň ukazují i na tom posledním kanálu).
Dalším mínusem je výstup CVBS, který na televizi dělá PALové moirée (příliš velká nepřesnost barvonosného kmitočtu) a společně s režimem RGB neumí z HD vysílání zobrazit formát 4:3 přes celou obrazovku, jak nechá nahoře a dole zatemněné pruhy pro formát 16:9, tak zatemní i začátky a konce řádků. Takže obrázek se správným poměrem stran, ale malý s velkým černým rámem, což při příjmu SD nedělá - paradoxně z vysílání SD 4:3 v MPEG2 má obraz vyšší rozlišení, než z HD. Na výběr výstupního formátu RGB ani CVBS nereagují, volby zjevně platí jen pro HDMI výstup.

Já vím, jde o jiný settopbox, než kterému je věnované toto vlákno, ale recenzi si dovoluji přidat, ať je tu nějaká ta alternativa z těch levných, které umí přijímat všechny u nás zachytitelné standardy pozemního vysílání, pro ty, kdo se ještě nechtějí zbavit staré televize.
Syron

#65 Příspěvek od Syron »

Tak.: kupoval jsem ho někdy v listopadu loni, ale nevím, kde ho sušili. Má verzi software V1.0.2 a sestavení 05/12/2016 12:05:51. Teda, jak určili tu vteřinu, je záhada. Možná v tom okamžiku blikla fotobuňka na pásu. :D

Hille, nevím, nějak mi nepřipadlo, že by Zlín Tlustá hora K58 DVBT-2 měl nějaký pokles. Ale je pravda. že tady chytáme Zlín dobře, rovněž Kojál i Praděd. Naopak K50 Slavonín jsem musel lítat s anténou, až jsem našel místečko, kde trochu jde. Ale má pár WATTů. Je za obzorem, a je tu spousta odrazů. Spíš u něho kvalita i úroveň stále kolísá, a to mi vadí, protože je to jediná možnost chytit ČT HD. Ale stejně je mi divné, že jsem ten Zlín naladil, ale v paměti ho nemám.

Teď jsem schválně změřil K59(asi kojál) , a má úroveň 91%, kvalita 100%. Takže to mohla být nějaká chyba v tvém STB. Nakonec je to jedno, stejně se tyto kanály nebudou používat. Jo, k tomu kostičkování, Tomu Evolveu stačí úroveň 10%, možná míň, a kvalita od 2%, jak už jsem psal. Programy, které na žádném jiném z mých STB nejdou vůbec, na něm jdou perfektně. Při nějakých 30% už kostičkují nebo vysazují. Pro mne má tato skutečnost velký význam. Manželka občas sleduje Slováky, a jejich velmi časté nejen kostičkování, ale úplné vypadávání ji přivádělo skoro k šílenství. Samozřejmě jsem to vždy schytal z první ruky. Zkoušel jsem všechno možné, a nakonec se vše vyřešilo tím settopboxem a mírným vylepšením antén. systému. Takže Evolveo nedám. Jedině, že bych našel něco lepšího. Teď řeším "novou" LG ze dvora, která jako první u nás má DVBT-2. Musím vyřešit LEDky v podsvícení. Tak se uvidí. Ale mám zkušenosti, že telky jsou na tom s citlivostí všeobecně dost bídně.
Hill
Administrátor

#66 Příspěvek od Hill »

Však píšu, že to je nedostatek settopboxu, na zásuvce STA jsou úrovně všech muxů vyrovnané, na jiných modelech a značkách settopboxů je to v pořádku. Jen je mi divné, že se téměř stejně chovají dva kusy koupené dvaapůl měsíce po sobě. A na K57 (HK- Hoděšovice) ještě pořád chodí, jen ukazují méně, než Strongy nebo Sencory, které v STA zobrazují sílu signálu všech pěti instalovaných multiplexů téměř shodnou, a to včetně K60.
rnbw

#67 Příspěvek od rnbw »

Syron píše:Má verzi software V1.0.2 a sestavení 05/12/2016 12:05:51. Teda, jak určili tu vteřinu, je záhada. Možná v tom okamžiku blikla fotobuňka na pásu. :D

To je zostavenie SW, cize build. To znamena cas, kedy spustili kompilator. Kedze sa to skompilovalo a dokonca to aj bezalo, tak to zacali predavat. Na testovanie uz cas nebol...
lumca

#68 Příspěvek od lumca »

Syron píše:Hille, nevím, nějak mi nepřipadlo, že by Zlín Tlustá hora K58 DVBT-2 měl nějaký pokles...

K58 z TH není DVB-T2, ale RS8 v DVB-T s ERP 2kW!!! DVB-T2 ze Zlína TH je na K22 - PS12 - ERP 100kW!!
Syron

#69 Příspěvek od Syron »

Hille, nějak jsem ten příspěvek špatně četl, promiň.

Lumca, ano, nějak jsem to přehodil. Chytáme ten MPX z tří vysílačů. ale programy mám zobrazené jen jednou.
Syron

#70 Příspěvek od Syron »

Zdravím. Po delší době opět další poznatky. Bohužel nepříjemné. Několikrát se mi stalo, při sledování ČT 24 něbo i jiného dvb-t 1obraz i zvuk bez zjevné příčiny zatuhnul. Úroveň i kvalita OK, set top box se vypnul. Na displeji StB se objevily vodorovné čárky a StB naběhl jako při zapnutí ze stby. Bez loga Evolveo. Naběhl zastavený obraz bezvadný, ale bez zvuku. Po 1-2 vteřinách se opět vypnul atd
Někdy se dal vypnout ovladačem a zase zapnout. Nabihal včetně loga, ale většinou opět cykloval. Ovladač reagoval vždy jen v určité části cyklu. Pokud jsem v tom okamžiku přepnul program, většinou na DVBT-2, pracoval normálně. Teď to zase nějakou dobu funguje bez problémů. Na dvb-t 2 to nikdy neudělalo, i když vlivem více vysílačů nebo možná vlivem počasí má signál kolísavou kvalitu od nuly po 100. Neví někdo, co to může být? Dík za rady. František.
Standa99

#71 Příspěvek od Standa99 »

To už jsem taky zažil na tomhle (pro mě erárním) STB asi dvakrát. Dokonce jsem měl podezření, že je to pokaždé v pondělí. Odpojení napájení, přehrání FW nebo tovární nastavení v tu chvíli nepomohlo. Vždy se to 'opravilo' samo. Už jsem psal i na podporu a klasicky mi odpověděli, že to mám dát (přes prodejce) na reklamaci. Zatím běží.

P.S. Všiml jsem, že už mají nějakou novější Gammu.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Syron

#72 Příspěvek od Syron »

Zdravím. Mně se to prakticky také "samo "opravilo. Ta Gamma by mě zajímala. Píšou o možnosti nahrávat 2 programy současně. Ale zatím jsem nenašel kdo a za kolik to prodává. Stejně budu muset koupit další StB kvůli manželce. A s tímto už umí jakž takž zacházet
Trochu komplikované je sice mazání záznamů. Byl jsem zvyklý na dvoutunerovy Evolve, a u tohoto nemůžu sledovat jeden program a zároveň druhý nahrávat.
Jak už jsem psal výše, naučil jsem se i s výše uvedenými problémy s tou Omegou žít.
Standa99

#73 Příspěvek od Standa99 »

Někdy v květnu prošla Gamma T2 (s FW 'H265 V1.2.7' z 30.03.2018) certifikací u ČRa, takže už by se mohla objevit na trhu.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Syron

#74 Příspěvek od Syron »

Dík za info.Budu se těšit.
Artaban001

#75 Příspěvek od Artaban001 »

Evolveo Omega T2 jsem nakonec poslal do háje:
U všech MUXů mám 100/100 (podle toho stet top boxu), ale box často tuhnul - přestal reagovat na jakýkoliv "příkaz" z DO. Často jsem musel vypínat a zapínat síťový kabel.
Teď mám nějakýho Sencora SDB 5002T. kromě toho, že by se na něm za chodu dal ugrilovat steak s ním nemám žádný problémy.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“