Kvalitní křovinořez?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Martousek
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Martousek »

Ano Behemote, souhlasím, je to čínský vergl, který nepatří do vlákna poptávky po kvalitním stroji. Nenašel jsem ale jiné téma, kde by se projednával problém s křovinořezem.
Castor 55dp, nebo Alpina mohou být považovány za kvalitní vzhledem k mnoha motohodinám Castorem odvedené práce. Jenže - nevyrábí se. Nabídka kvality se zužuje.

Jak poznamenal Bu2520, nejsem tedy první kdo se s tímto paranormálním jevem setkal. Zásah z hůry? Poptal jsem se tedy na stroj v prodejně Hecht, vyzvedávaje díl startéru a divil jsem se i ušima. Vzájemné polohy setrvačníku a kliky jsou správné, závada se opravuje výměnou setrvačníku i zapalování jakožto setu. Proto výměna pouhého zapalování nepomohla.
Přiložené snímky dokládají, že v dolní úvrati přejíždí magneto přes cívku zapalování. Lepší měrku nemám po ruce.

Ano Ransome, těmto lidem kdysi někdo řekl takovou hloupost, že je dobré sekat jako s kosou, přičemž při záběru plyn přidat a při návratu před opětovným máchnutím ubrat, aby se šetřilo palivo i stroj. Nejen že je efekt opačný, ale proto se krajinou line to protivné "pumpování".
Přílohy
HÚ.JPG
HÚ.JPG
DÚ.JPG
DÚ.JPG
HF_Tech

#62 Příspěvek od HF_Tech »

ransom píše:Mně by v souvislosti s tématem vlákna potěšil tip na přesnou ostřelovací malorážku s optikou a s energií střely dostatečnou ke spolehlivému a trvalému zastavení pohonu motorového křovinořezu na vzdálenost do 150m.
Kolem naší chaty je poměrně hodně pozemků, a několik hodin DENNĚ posloucháme "hééén-hen-hen-hen-héén-henhééééén..."
Můžeš zkusit požádat šampónka, jesi by ti nepostavil kopii německého zastavovače motorů z doby svtové války pomocí moderních součástek. Bylo by to více stylové.
ransom

#63 Příspěvek od ransom »

To víš že jo. Abych pak furt odháněl drony a zdrhal před modrou Fabií.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Hape »

Behemot píše:Nakonec zvolen Honda UMK 435 U ...
Podle mně jsi s Hohdou neudělal chybu. Máme doma Honda křovinořezy dva. První byl koupený už někdy kolem r. 2000, je to typ UMK 431 s ventilovým rozvodem OHV s vačkou na klice. Vůbec jsme se sním nijak nemazlili a pořád uspokojivě funguje i když už hodně žere olej, úhlový převod má zvětšenou vůli a spodní ložisko (to k noži) už nemá krytí.
Protože jsme potřebovali při obnově kůrovcem zlikvidovaných rodinných lesů pro obsíkání sazenic lesních stromků, ještě jeden křovinořez, rozhodli jsme se asi před pěti lety opět pro čtyřtakt od Hondy. Vzali jsme ten nejsilnější typ UMK 450, ten už má ventilový rozvod OHC s vačkou v hlavě válce. Oproti staré UMK 431 má pohodlnější kšíry a U rukojěť se dá pro přepravu otočit rovnoběžně s trubkou. Zatím jsme s ním také naprosto spokojení.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“