Nové vydání WIN 10, verze 2004 k dispozici

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Lukas-Peca »

Nemáte někdo zkušenosti s neschopností Win 10 vypnout počítač? Pořídil jsem Dell E6410 a po příkazu k vypnutí se systém ukončí, ale zůstane svítit zapínací tlačítko a z noťasu začne fénovat horký vzduch. Dál se už nic neděje, noťas je nutné vypnout podržením tlačítka. Co jsem se díval na internetu, tak je to naprosto běžný problém u všech značek noťasů, s nejasným řešením, někdo zmiňoval změnu MBR sektoru na systémovém disku a podobné zběsilosti.
rnbw

#62 Příspěvek od rnbw »

BIOS (mas najnovsi?) alebo drivery.
xsc

#63 Příspěvek od xsc »

rnbw píše:Je v tom hrozny bordel. Kazde Windows asi posielaju ine prikazy a kazdy disk na to reaguje inak...
Bordel v tom je, ale mně kupodivu Win7 i Win10 klasické disky na USB vypínají. Takže snaha tu je, nekašlou na to. Ale pak do toho ještě kecá USB-SATA převodník...
rnbw

#64 Příspěvek od rnbw »

Mam pocit, ze niektore USB disky (ci uz flash s LED alebo hard) sa v XP vypinaju a v 7 nie a ine zase opacne...

Takze snaha tam je, ale nie je na to ziadny standard a je v tom klasicky M$ bordel.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od workhard »

Že se disk při vypínání točí, to nevadí, se zaparkuje i tak, jen aby měl vše v pořádku zapsáno ;)
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Hubert_79 »

Win 7 disk nevypínal, Win 10 ano. Win 8 na druhém kompu taky nevypíná, ač hlásí že se to může odpojit.
To nevypínání notesu je divný, zkusil bych nainstalovat driver pro chipset... Co říká správce zařízení, není tam něco s otazníkem?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
PotPalo

#67 Příspěvek od PotPalo »

"se zaparkuje"... no neviem, ale pri odpojení napájania celkom slušne cvakne, teda aspoň vtedy na Win.98 to tak bolo, takže asi moc zaparkovaný nebol.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
lesana87

#68 Příspěvek od lesana87 »

To cvaknutí je právě to zaparkování. Energie na parkování se bere z roztočených ploten, po vypnutí funguje motor chvilku jako generátor, po zaparkování hlav se motor zabrzdí.
rnbw

#69 Příspěvek od rnbw »

Modernym diskom, co parkuju hlavy mimo platni, toto nudzove parkovanie nerobi uplne dobre. Riadene parkovanie (vhodnym prikazom) je setrnejsie a tichsie.

Notebookove 2,5" disky od istej doby parkuju hlavy (unload) po chvili necinnosti (ale platne sa nadalej tocia). Takze po SW odpojeni staci pockat napr. 30 sekund, potom pocut jemne zaparkovanie a nasledne pri fyzickom odpojeni sa ziadne cvaknutie neozve.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Hubert_79 »

Tady píšou, že na některých noteboocích Leninovo může ta aktualizace způsobit jisté problémy: https://www.idnes.cz/technet/software/m ... ftware_vse
rnbw

#71 Příspěvek od rnbw »

Uz sa verzia 2004 objavila aj na 32-bit notebooku, ale vraj tiez nie je pripraveny. Je to DELL Latitude E6400. RAM je len 2GB, preto 32-bit.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od markoni »

Poslední době se mi PC zdá nebo jsem to postřehl že se mi dvakrát doba spouštění prodloužila a ještě Microsoft Edge se mi tam nainstaloval a dále viz píloha :?
Přílohy
aktualizace12.jpg
aktualizace12.jpg
masar

#73 Příspěvek od masar »

Prohlížeč Edge je součástí Win10 přece "odjakživa", čemu se divíš?
Aktualizace na nový build tě teprve čeká (viz tvoje "píloha"). :wink:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Hubert_79 »

Dle té pílohy tu aktualizaci ještě nainstalovanou nemáš. Chce si to přečíst, píšou ti to tam. Prohlížeč Edge je součástí Win 10 od roku 2015.
Nějaké další otázky?
PotPalo

#75 Příspěvek od PotPalo »

Ja mám jednu. Píšu, že počítač nieje pripravený ale nemusím nič robiť. To sa ako pripraví sám? Sám sa zmení hardvér, zväčší sa pamäť a vymení sa disk za väčší? :upset:
Alebo zasa zavádzajú ako vždy. Oni ešte nemajú pripravenú aktualizáciu a zvalia to na počítač, BFU im to zožerie. Načo písať pravdu, že?
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“