FM Vstupná jednotka.
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Ale hraje. Tam nejde přímo o 50Hz, ale o přechodový jev při spínání diody, který se jen s periodou 50Hz opakuje, ale sám generuje mnohem vyšší kmitočty. A jeho intenzita je úměrná protékajícímu proudu.EKKAR píše:Jenže u paralelního kondíku se na proud nehraje - ten se dimenzuje právě kapacitou podle frekvence, kterou má odfiltrovat, ne podle nějakýho odběru zařízení.
To, že to rušení zmizí, když sáhneš na výstup mf, je jen symptom, nikoli původní příčina. Ta je v napájení.
Když zkratuješ mf signál tím kondíkem, hrát to nebude, ale rušení zůstane vždy, kdykoli se přestaneš toho výstupu tuneru dotýkat.
Pár tipů na potlačení úrovně vyzařovaného rušení tu máš a na výstup tuneru do mfz nesahej.
Uvědom si, že některé příznaky se projevují úplně jinde, než je jejich příčina.
A to se ti snažíme celou dobu vysvětlit.
Kašli na mf výstup, ta chyba je v napájení.
PS O tom, že chyba je v napájaní nepochybujem.
EKKAR sice píše:Protože ten 1n je málo, kotelníku. Dej tam "k zemi" něco mezi 22nF a 1uF, přesnou hodnotu musíš vyzkoušet. A paralelně k diodám klidně 22nF, k sekundáru paralelně klidně i 100nF.
Tak mi tedy ukaž, kde jsem ti radil, abys překlemoval MF výstup kondíkem na zem? Já jsem popisoval filtraci napájení, jak tady pochopil kde-kdo, jen ty ne.EKKAR ale o 2 posty dál píše:A kdo tady mluví o mf výstupu? Leda nějakej kotelník... To co jsme ti napsali musíš dát do napájení, trumbero. Paralelně k usměrňovacím diodám a k sekundáru trafa. Do mefky patří leda pásmovej filtr, keramickej nebo krystalovej, nejhůř LC - ale ten spočítat, učunit a naladit už je umělecký dílo hodný vystavení v Národní galérii ...