Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
TAKJAN

#601 Příspěvek od TAKJAN »

Dneska jsem ten zázrak měl v ruce. Poprvé, v lidlu teda. Je to slaboučký. Pořádná nabíječka musí dát min 20A.
TAKJAN

#602 Příspěvek od TAKJAN »

rnbw

#603 Příspěvek od rnbw »

Klasika z Lidlu - hra to nahovno, ale hlavne, ze je to lacne :lol:
TAKJAN

#604 Příspěvek od TAKJAN »

Co jsem nahlídnul testy, tak dobrý. ta hlavní jednotka je ale zajímavá včetně dab, usb, za ten peníz....
robo

#605 Příspěvek od robo »

Tak jsem zacal nabijet-poprve, nabijeckou z Lidlu ULG 12A2. Ventilator neni zrovna tichy ale nenabijim v obyvaku a tak je to jedno. Momentalne nemam u sebe hustomer, bohuzel, ale jsem zvedav na jakem napeti nabite baterie se nabijeni ukonci. Podam hlaseni jak to dopadlo.
konosuke

#606 Příspěvek od konosuke »

hustoměr ve čtvrtek v Lidlu měli též ale nevím či vhodný pro tento účel, mrknu kdyžtak na to
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
robo

#607 Příspěvek od robo »

Hustomery jsem prochazel ve dvou lidlech a nasel jsem na mereni kapaliny ostrikovace a na chladici kapalinu. Na mereni elektrolitu autobaterie v tech dvou prodejnach nebyl. Jestli vubec byl.
stasek

#608 Příspěvek od stasek »

Není divu, mám pocit, že akumulátory v jiném než bezúdržbovém provedení se neprodávají.
robo

#609 Příspěvek od robo »

Nektere "bezudrzbove" maji jen vrchni prelepku a pod ni jsou spunty, tak jako ta varta co jsem ted nabijel. Stav nabijeni, 14,9V na svorkach akumulatoru a po nekolika minutach se nabijeni ukoncilo. Odpojil jsem ze zasuvky a v ten moment zacalo padat napeti na akumulatoru a zastavilo se na cca 13,6. Byl fofr a uz si tu hodnotu presne nepamatuji. Napeti pri nabijeni prubezne kontrolovano i merakem a co ukazuje nabijecka to stejny i merak. Nabijeni trvalo asi 8 hodin.
EKKAR

#610 Příspěvek od EKKAR »

To jsou naprosto normální hodnoty - při 14,4 - 14,45V Pb baterky začínají silně plynovat, pokud to jsou "vápníkový" neboli "Ca-Ca technology", je ta hranice kolem 14,8V. Nabíječky s procesorama mají tohle napětí nastavený jako konec nabíjení, aby se tím daly nabíjet právě i uzavřený "VRLA batery", který není radno nabíjet na vyšší napětí. Po ukončení nabíjení napětí padá na 13,5V ±autobus pár stovek mV kolem.

A velká většina dnešních autobaterií označenejch jako "bezúdržbový" přitom má pod nálepkou zátky - právě proto, aby se daly po uplynutí záruky dolívat - tu "bezúdržbovost" u nich totiž výrobce garantuje jen po dobu záruční lhůty ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hydrawerk

#611 Příspěvek od Hydrawerk »

Kupte svojí staré opalovač chlupů za 2990 Kč. http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?actio ... l&id=41561
Přílohy
Epilátor IPL100------.jpg
(205.91 KiB) Staženo 87 x
Celeron

#612 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:A velká většina dnešních autobaterií označenejch jako "bezúdržbový" přitom má pod nálepkou zátky - právě proto, aby se daly po uplynutí záruky dolívat - tu "bezúdržbovost" u nich totiž výrobce garantuje jen po dobu záruční lhůty ...

Ekkare, u Xsara Pikaču jsem podlehl kecům o bezúdržbový baterce a ani si ji nevšiml, tedy ani nikdy nenabíjel. Vydržela 11.5 roků :wink: Neodešla na ztrátu kapacity ale v půli startování najednou tma. Asi ulítla klema. Tak Ti nevím, jak to s tou bezůdržbovostí je. V Šádě jsem se o špuntovku staral, no nikdy nevydržela dýl než 5 let. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#613 Příspěvek od EKKAR »

Změř si odběr startéru v šáde a porovnej ho s odběrem startéru u jakýhokoliv moderního motoru až do obsahu 2 litry - pak pochopíš, proč ti v Pikačovi vydržela "bezúdržbovka" tak dlouho. V šáde by ti odpochodovala do věčnejch lovišť nejpozdějc po 3 letech, na to můžeš vzít kilo kyanidu. Já taky před měsícem z Drobečka vyndal doposud normálně startující Vartu 44Ah - datum výroby listopad 2007 - se špuntama pod nálepkou, zkontroloval jsem články a nemusel jsem nic dolívat - protože regulace dobíjení v autě maká spolehlivě. Ale v testu nárazovýho odběru 250A už mi vyhazovala výsledek "nezpůsobilá" (tipuju vyšší vnitřní odpor vinou postupnýho zasulfátování) - tak jsem ji víceméně preventivně nahradil Bannerkou Starting Bull 62Ah ... A ta taky i když je ofiko bezúdržbová, tak pod samolepkou má špunty.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
robo

#614 Příspěvek od robo »

Tak na rozdil od te Tronic tahle nabiji jak se asi ma a tak si ji necham. Ten Tronic jsem mel vratit, myslel jsem ze se mi podari to nejak doladit. No co uz. Ted uz nic.
pawka

#615 Příspěvek od pawka »

ekere ta varta 44 by nesla odsulfatovat?
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“