A Progressive Communication Receiver (QST1981/11)
Moderátor: Moderátoři
Edit: Ještě jsem zkusila změřit útlum, na 10MHz to je asi 4,8dB. Podle katalogu má mít 17dB na 100MHz, ale to nemám jak změřit.
//ten druhý obrázek je z netu, kde ten samý filtr někdo měřil na pořádné mašině.
///Chci to porovnat s tím co je o tom toto vlákno z hlediska šumu. Ale protože tam je jiný filtr než tam patří, tak jsem to napřed musel trochu upravit a pořádně sladit, aby to nějak vypadalo.
Zaujal ma aj príspevok síce trochu ot :
danhard píše:........A co je špatné na MAA661 ? Na produkt detektor dobrá, na vstup asi ty dvě J310.
Chtěl jsem říct, že optimální by byly BF862, ale ty už se nedělají
ps. 8 kousků MAA661 jsem ještě našel, takže kdyby chtěl někdo experimentovat, tak tu jsou.
Taky tu mám dostatek dvouotvorových jader na symetrizační členy
Pramet 205 534 306 300 materiál N1 Al 380 a mám na to zlepšovák, jak vinutím současně realizovat transformaci a definovanou rozptylovou indukčnost, což u toroidu v takovém rozsahu nejde.
https://ok1kvk.cz/clanek/2009/toroidy-a ... ske-praxi/
S MAA661 som si v 1982 postavil prijimaciu časť Trampkita na 80 m. Bol som s prijímačom plne spokojný, dokonca až tak, že som ho doplnil o digitálnu stupnicu. Citlivosť veľmi dobrá a aj selektivita nebola zlá, stačilo len doplniť ten LC filter. A práve vstupná selektivita vďaka spomínaným jadrám bola super a pohodlne ladená varikapmi. Mať tak tých jadier dostatok, tak iné ani nepoužívam.
Waldes.
No vrátim sa k téme vlákna ako to dopadlo s tým prijímačom ?
Waldes.