Ano to je originál firemní verze, já to dělal amatérsky, je potřeba jistých mechanických úprav, přesto vcelku jednoduchých. Abych nezapoměl také upravit schematicky buzení budíků dle SM 260.ronoda píše:navzájem nezaměnitelné! 260/261
Magnetofonová nostalgie (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
https://www.youtube.com/watch?v=HyuIQTelHlo
Keby mi v robote niekto odstrihol "mojimi" nožničkami drôtik - keď aj len licňový - tak mu s nimi vypichnem oči... lebo keď máš "domuchlanými" nožnicami potom strihať 0,0-nič mylar či teflon izolačnú fóliu či hodváb ??
- jakubrosler
- jirka5
Výskyt těch dropoutů bude nejvíce souviset se znečištěným páskem, zvlněnými okraji, nevhodně opotřebeným čelem hlavy popřípadě nějakém problému ve vedení pásku. Vše musí být naprosto precizně seřízené a to se často s vybroušenými drážkami v hlavách zajistit nedá. Pokud mi na záznamech záleží, tak nové hlavy.ronoda píše:Jak často se objevují slyšitelné dropouty?
Díky za informace
Používám Agfu a Maxell čtyřstopě a nevím co jsou dropouty. Ani jedna ze 20 Pe46 neměla jediný dropout.
Nejrizikovější je kupovat viditelně hodně hrané pásky. Ty jsou často pro nový záznam nevhodné a objeví se v něm dropouty. Nejlepší jsou i po letech maxelly. Nebyly dříve zase tak snadno k sehnání a proto se dá předpokládat, že se k nim lidé chovali lépe a nedělali si z jejich obalů tác na jednohubky například
- TheLastUnicorn
Uvolněná částečka z magnetické vrstvy nebo zrníčko prachu se na chvíli zaseklo ve štěrbině hlavy místo aby ji hned opustilo a stalo se tak neslyšitelným, tak způsobilo dropout.
S basfy mám horší zkušenosti. Rády absorbují po těch letech vlhkost a během pár minut zalepí celou páskovou hlavu lepivým těžko odstranitelným bordelem. Ty starší DP26 15cm v průhledém obalu se mi zdály v tomto ohledu lepší než ty nové DP26LH 18cm v papírové krabici červené nebo zelené barvy.
Přitom mám několik krabic s Emgetonkami DP25LH a jednu TP18LN, prý byly dělané technologií od BASF, ale ty nešpiní a drží. Zajímavé ale je, že TP18 nějak nabobtnal a o fous přesahuje okraj cívky, a to i při rychlém převíjení. S tahy unašečů to tedy asi nemá, co dělat.