Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Při večerní procházce jsem našel volně ložené na popelnici; jasný, není to elektro, ale jsou to velice zajímavé publikace z druhé půlky osmdesátých let.
Od kontajnerov som doniesol monitor Acer AL1917. Funguje, ale bol rozbity LCD panel. Mam tu navyse jeden 19" panel - je sice PVA a ma iny konektor, ale urobim redukciu a hadam to bude fungovat.
Rozbitý LCD panely sbírám na výrobu terčů (sada rour a nasprejovat barvama,po zaschnutí fixem střed,bodový hodnoty(10/20/50/100/250) výsečí a kříž.Pokud mám papírový terče (klasickej,potkana,mouchu...) udělám z toho podklad,aby terč nevlál a dal se opřít nebo pověsit.Teď by se hodil velkej panel z TV na nalepení figurinovýho terče (klasickej se střelcem,sektorovej policejní,s teroristou co má vestu a pak nejtěžší se zombíkem).Panel z vypálený plazmy už dosluhuje(láme se).CRT a autosklo je nebezpečný,dělá odrazy do 10m zejména v kombinaci s duraloplastovejma nábojema.
Funguje to. Aj mechanicky ma panel spravne rozmery. Zavity su na inych miestach, ale plech v monitore pocita s oboma moznostami. Jedine zospodu mal panel nejake plastove casti, ktore mierne zavadzali, tak som ich musel odstranit.
Jasne, ze potesi. Z dvoch monitorov s vadnymi panelmi a panelu, ktory nepasoval ani do jedneho z nich mam teraz jeden funkcny monitor a este mi aj zostal stojan so standardnou montazou VESA 100