SONY KV-21C4K, BE5 vypadne zvuk

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#76 Příspěvek od masar »

Tak vidíš, nakonec to bude přece jen úspěch, ikdyž nezaložený na dobré diagnostice(nebo spíše teoretické průpravě). Ale i to patří k této profesi. :wink:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od otakarv »

jopo166 píše:co sa tika tej telky tak nakoniec som zvuk opravil a ide mi ako cez AV tak cez kanalovy ale fakt neviem ako poodsaval som vsetok cin z noziciek procesora audio znovu nacinoval presiel obe trasi z euro aj s cinch a po zapnuti zvuk ide mam ju pustenu dnes celi den ci nevypadne zatial drzi

Tak buď:
1.Měl jsi tam někde studený spoj a tím odsatím a znovu zapájením jsi jej odstranil.
2.Tím,že jsi nahříval "nožičky" toho procesoru,tak je možné,že se v něm něco tím teplem opravilo.
jopo166

#78 Příspěvek od jopo166 »

Mam tu zase tu telku problem momentalne nieje v tom že nejde zvuk momentalne nejde vobec. Dioda blikne 6 krat neviem čo 6 krat bliknutie znamena nemam manual zatial. telka sa neda dostať s pohotovostneho stavu.Majitel telky tvrdi že sa mu sama vypinala aš sa vobec nedaLa zapnuť.
Přílohy
sony uprava poruchove hlASENIA.jpg
(114.53 KiB) Staženo 138 x
Philip_Fry

#79 Příspěvek od Philip_Fry »

No V synchronization - tahle hláška může znamenat více věcí, od nefunkčnosti samotného vertikálu až po problém s koncovým stupněm horizontálu (napájení pro vertikál je bráno z pomocného vinutí VN trafa) nebo problém zdroje, signálových obvodů. Stejně tak by to mohly být slavné soňácké studeňáky, tomu by napovídalo i nepravidelné vypínání... Je třeba hledat a měřit.
jopo166

#80 Příspěvek od jopo166 »

No telka nabehla ide v celku v pohode.Pred hodinou nechcela vobec zapnuť .Zavolam majitelovy v akych intervaloch sa vypinalaa zajtra ju otvorim skontrolujem ten kondik ktory peško spomina v inom vlakne a studenaky. No tak telku som otvoril skontroloval kondik nič mu nebolo precinoval som celu sekundarnu aj primarnu časť zdroja no nič mi to nepomohlo po napojeni zase blikanie diody 6 krat .Po niekolkych pokusoch sa mi telka stale zapla takl som zobral skrutkovač a klopal na sučiastky ked som poklopal pri zvukovom procesore tak telka vypla vybral som šasi a precinoval som samotny procesor aj jeho okolie a telka uš ide nevypina sa skušal som aj hYbať zo šasi a je to opravene.
jopo166

#81 Příspěvek od jopo166 »

takže mam tu zase ten televizor nedal sa zapnuť na vetve B+ hned po zapnuti kym ešte neprešiel do standby sa dalo zmerať 135v momentalne je však sitvacia taka že zdroj je trvale zapnuty a vypnuť do standby sa neda napetia 5v a 8 voltou na stabilizatoroch chybaju.VN nenabieha vobec napetie pre obrazovy zosik je tiež znižene na 135v.Kde može byť chyba neviem v takomto zložitom zdroji sa neviem absolutne zorientovať.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“