Zesilovač EPH (Fidek - Elektronika pro hudebníky)
Moderátor: Moderátoři
- kutilek002
máme prasovýtvor pana Fidka ve zkušebně a používáme ho jako záložní aparát. Jedná se o 70W basové kombo "Fíďa" z r. 1997. Zničehonic kombo zhaslo a přestalo hrát. Po otevření jsem zjistil, že je spálená pojistka na desce zesilovače, tak jsem jí vyměnil, kombo po výměně šlo zapnout, cca 5 sekund bručelo a pojistka se zase spálila.
Kde by mohl být problém? Koncáky jsou cca rok po výměně.
- frantajetel11
- kutilek002
frantajetel11 píše:Moje koule hlásí, že v čemkoliv. Chce to udělat aspoň základní měření...
Na co bych se měl konkrétně zaměřit? Zatím se mi podařilo zjistit, že trafo dává 30V jak má, vyměnil jsem ty dva kondy 2m2 a 2m5 na koncáku, ostatní kondy proměřil ESR a zdají se v pohodě. Opticky nikde žádnej problém. Pojistka po zapnutí upně zčerná, jaká to je pecka..
Podívejte se taky...
Na rezavém Fe šasi rezavé Fe chladiče pro KD607/617, nepopsatelné provedení všeho, na repro hrdě 400 W, napájecí trafo vrutama do dřevotřísky, jádro cca pro 40 W.
Co mě fascinuje, provedení síťového přívodu a PE vodič spojen s kostrou pájením na kousíček cuprexu, takže zkratový proud by šel přes nějakých 5 mm šířky 35µm mědi.
Byl to fakt dobrodruh.
Tohle opravovat fakt nebudu...