Tesla AZK 201

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ok1hga

#76 Příspěvek od ok1hga »

mmjuz píše:
Sendyx píše:Ony tuhle "vychytávku" leckteré věhlasné zesilovače nepotřebují :D . Je lepší nebručet, než ten brum nějak nedokonale kompenzovat.

Panenko skákavá, řešilo se, proč třeba některé "věhlasné" zesy tuhle "vychytávku" nepotřebují. Tak jdi do háje. Jestli se chceš vermomocí hádat, zkus svoji starou.

neřešilo se to tady v původním tématu, řešil to pouze Sendyx.
Taky jsem ho na to už dříve upozornil . . .
ok1hga píše:
Sendyx píše:Ony tuhle "vychytávku" leckteré věhlasné zesilovače nepotřebují :D

jenže tady se nebyvíme o"věhlasných zesilovačích", ale o AZK201 a ten ty "odbručovací trimry má . . .
a "jimihendrix" si je rozkroutil hned na začátku, protože si myslel "že mu málo svítí lampy" . . .

a co se týče mé staré, tak tu do toho netahej, tu mám na jiné věci . . .
a jestli ty se doma hádáš, docela tě lituji.
Sendyx

#77 Příspěvek od Sendyx »

Bože, co všechno jsem zase způsobil...

Obrázek
ok1hga

#78 Příspěvek od ok1hga »

ty nic Sendyxi . . .
jen mmjuz chytá jak sportovní dvěstěpadesátka . . .
jimihendrix

#79 Příspěvek od jimihendrix »

Je fajn, že se tu hádáte o blbostech - v servisním manuálu je o tom napsáno - až budou všechny úpravy konečné, tak si i ten brum doladím. Ale do té doby zatím nějaká rada na tu gramo elku ? čím zvýším napětí na triodách - jakou úpravou ? ZV nechci ladit - páč nechci budit přímo koncem :)
ok1hga

#80 Příspěvek od ok1hga »

odpovídají ti napětí na anodách a katodách E3a, E3b a E4a podle schématu ???
zkus přidat k R7 paralelně kondík, můžeš také zvětšit R17 až na M5 . . . a uvidíš, vlastně uslyšíš.
jimihendrix

#81 Příspěvek od jimihendrix »

Do měření, se pustím dnes :) , než zapojím ten gramo vstup :)
jimihendrix

#82 Příspěvek od jimihendrix »

Lidi, eště potřebuju jednu věc - k seřízení brumu píše manuál do výstupu zapojit bezindukční odpor 500Ohm/20W - týpek v elektrosoučástkách mi řekl, že se to sehnat nedá - co s tím ??? nějaký ekvivalent na výměnu ? Jinak Gramo vstup jsem zprovoznil - ale stejný problém - nízká úroveň signálu - takže mi to ta elka nezkreslí - dnes zkusím vyměnit R17 za větší kapacitu. Jinak zkoušel jsem dát kondík paralelně k R7ce ale nezaznamenal jsem rozdíl - máte někdo radu/nápad na nějakou určitou hodnotu ?
ok1hga

#83 Příspěvek od ok1hga »

jimihendrix píše:Lidi, eště potřebuju jednu věc - k seřízení brumu píše manuál do výstupu zapojit bezindukční odpor 500Ohm/20W - týpek v elektrosoučástkách mi řekl, že se to sehnat nedá - co s tím ???

žádný reproduktor, nebo trafo není "bezindukční" . . .
jako zkušební zátěž použij obyčejnou žárovku 230V/100W, dělám to také tak . . .
určitě se tu najde kupa znalců, co ti budou tvrdit, že to není ono,
ale v tomto případě je neposlouchej !
jimihendrix píše:Jinak Gramo vstup jsem zprovoznil - ale stejný problém - nízká úroveň signálu - takže mi to ta elka nezkreslí

ne, né . . . zesiluje to dobře, ale máš slabý signál z kytary !
když se podíváš několik příspěvků zpátky už to bylo popisováno . . .
chce to ještě jeden stupeň . . .
jimihendrix

#84 Příspěvek od jimihendrix »

ok - žárovku zkusím

a co s tím vstupem ??? napadlo me zmerit odpor snimace a ke vstupu paralelne pripojit odpor podobné kapacity jako má snímač...tím by se mi měl snížit vstupní odpor co půjde dál (plácnu: snímač bude mít R600, tak k němu dám paralelně 600Ohm odpor ->výsledný odpor na vstupu bude 1/600 + 1/600 = 2/600 = 300Ohm) žádnej jinej předzes tam dát nechci - nemám místo v bedně a už nechci řešit nějaké jiné zapojení. Ale kdyžtak poraď
ok1hga

#85 Příspěvek od ok1hga »

jimihendrix píše:napadlo me zmerit odpor snimace a ke vstupu paralelne pripojit odpor podobné kapacity jako má snímač...tím by se mi měl snížit vstupní odpor co půjde dál (plácnu: snímač bude mít R600, tak k němu dám paralelně 600Ohm odpor ->výsledný odpor na vstupu bude 1/600 + 1/600 = 2/600 = 300Ohm)

nějak nechápu co tím zamýšlíš . . .

ten gramofonový vstup má vysokou impedanci, zkus si někde půjčit kytaru se snímačema s vyžší impedancí, nebo sehnat vhodné trafíčko . . .
tím by se výstupní uroveň napětí zvedla a zvedla by se i zatěžovací impedance, kterou by ten zesik zvládl.
jimihendrix píše:žádnej jinej předzes tam dát nechci - nemám místo v bedně a už nechci řešit nějaké jiné zapojení. Ale kdyžtak poraď

pokud se ti nepovede to trafíčko,
budeš muset tam ten jeden stupínek navíc stejně dát !
jimihendrix

#86 Příspěvek od jimihendrix »

Aha...já sem právě myslel, že bych snížil impedanci kytary odporem ...jenže já jí potřebuju teda zvýšit...kdybych k tomu teda sériově připojil opor, tak by to vlastně akorád tu kytaru tlumilo...ty vady, tak na to asi seru no :D :D
jimihendrix

#87 Příspěvek od jimihendrix »

Ale když už sem tu tak už snad poslední rada - chci se pokusit o středovou korekci - chybi mi tam - jak na to ? Nějaká konkretní rada s konkrétníma číslama ?..:)
ok1hga

#88 Příspěvek od ok1hga »

stahni basy a vejšky současně . . .
. . . bude to jako bys zesílil středy . . .
jimihendrix

#89 Příspěvek od jimihendrix »

chytry - ale nejsem 🤐 - nedosahnu tim zvuk jakej chci ;) ale dobrej pokus - jeste nejakej chytrej napad, kterej by pomohl ?
ok1hga

#90 Příspěvek od ok1hga »

jimihendrix píše: - ale nejsem 🤐 -

tak si postav tohle . . .
Přílohy
stereo-bass-mid-range-treble-by-ne5532.jpg
(96.46 KiB) Staženo 68 x
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“