Republice scházej učni
Moderátor: Moderátoři
http://www.novinky.cz/domaci/358595-arm ... padne.html
nikdy jsem nechápal nájemní žoldáky co dobrovolně nasazujou krk v zahraničních misích pro cizí zisky...inu krize, nezaměstnanost, armáda ošatí, nakrmí, ubytuje, ošetří, flintu dá...i kačku nějakou.
konosuke píše:nikdy jsem nechápal nájemní žoldáky co dobrovolně nasazujou krk pro cizí zisky...inu krize, nezaměstnanost, armáda ošatí, nakrmí, ubytuje, ošetří, flintu dá...i kačku nějakou.
To ani chápat nemusíš. Na vojně nikdy doopravdy nebyli, chytří jsou jak rádio a když tam někde spadnou se schodů a zabijí se, tak jsou to národní hrdinové. Podle mě ta největší pakáž.
Samozřejmě jsme koukali po modré knížce, vycházela však v nízkých nákladech a hodinu po vydání byla beznadějně rozebraná. Rok co rok.
když nahnal dědky, ženský a HJ s panzrfaustama proti ruským jednotkám bránit Berlin.
No, to je teda užitečná armáda, na fárání do dolů a stavbu silnic.armádu nám prakticky rozbili a najednou chybí.
Co se týče žoldáků..... podle mě je vojensky mnohem užitečnější voják,co prošel tím Avghanistánem, než vojáček, co dva roky cvičí v kasárnách a semtam vypomůže s velkou vodou. Armáda je od toho, aby v byli ní borci, co umějí zabíjet...
- arduino2015
--- Bohužel, mám pár "kamarádek" co absolvovaly nějaký VŠ humanitní obor, a v nějaké neziskovce anebo jako ozdobné sekretářky se někde upíchly vždy, a mají slušné peníze jen za to, že tam hýbají hrudníčkem.
No nevím, mám neteř lékařku a zase tak růžové to nelíčí. Když začínala tak sehnat umístění aby mohla udělat atestaci byl problém. Později se nechala s kolektivem zblbnout na lékařskou stávku a s ostatními hrozila výpovědí , jak už to tak bývá zůstala sama ostatní vedli zákulisní jednání.
--- Kamarádka vystudovala VŠ zdravotní sestru, a teď dělá na dialíze (patlejte se s nemocnými, co mají často žloutenku či jinou infekční chorobu, a hrozí kontakt s jejich krví) a bere 12.000 čistého. Po roční praxi letí do Saudský arábie, kde jí čeká nástupní plat 30 tisíc, a životní náklady podobné těm našim... a zajištěné ubytování v bělošské čtvrti, kde ji nehzoí zbití od náboženské policie.
No nevim teda, když slyším rozječenou reklamu na UJAK, tak se mi otevírá kudla v kapse. Chudák Komenskej, ten se musí v hrobě otáčet jak vrtule... -- jakou?
Nemám přesná číslo, ale matně si pamatuju, že mezi vyučenými je mnohem vyšší procento nezaměstnanosti, než mezi vysokoškoláky a maturanty. Poslali byste svoje děcko na učňák v takové situaci? --- trefa do černého, jenže jednoduše dnes maturanti a i někteří VŠ dělají práci vyučenejch. Až na vyjímky řemeslníků s OSVČ je dnes vyučení prostě vstupenkou k montánžímu pasu anebo k tomu dělat někomu šaška.
Ale ono to jsou jednoduché počty: prostě a jednoduše, co by se s tím perzonalista nějakej patlal, seřadí si je podle dosaženého vzdělání a je to. A ono se to v tý výrobě vše promíchá, zakryje pokličkou, zapeče, a nějak to dopadne.
PS: co je to lapiduch?
arduino2015 píše:Nemám přesná číslo, ale matně si pamatuju, že mezi vyučenými je mnohem vyšší procento nezaměstnanosti, než mezi vysokoškoláky a maturanty.
To je právě všeobecný omyl. Pokud by se narovnala pravidla a vysokoškolákům a maturantům se uznávala kvalifikace jen v oboru, který studovali, tak jich bude nezaměstnaných stejně, ale spíše více. Určitě by se nestalo to, že VŠ pedagog by byl zaměstnán jako náměstek ve strojní výrobě apod. a že by VŠ IT dělal na škole výuku bez peďárny, jak je to teď.