SECAM transkodér
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Při přepnutí z celé bílé obrazovky na celou černou je vidět, že při přechodu na bílou si modul během asi vteřiny přidá úroveň synchroimpulzu a při přechodu na černou zase ubere. Televize si na to zaklíčuje a podle toho bílá i černá trochu zešedne. Je to ale v pohodě snesitelné. Důležité je, že po tomto dorovnání je úroveň normová, takže televize pořád synchronizuje.
EDIT: Dále je nutno do série s některým kondíkem u vstupu CS zařadit odpor, jinak kondíky zkratují vyšší frekvence z kompozitního vstupu. Při kódování z RGB to nevadí, ale u PALu to vadí dost.
EDIT 2: Nestačí zařadit jen tak nějaký dělič
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
L1 je původní z televize C438 (7,8 µH), L2 se musí navinout na kostřičku Ø5 s feritovým jádrem drátem 0,08 mm CuL 2x70 závitů vinutých bifilárně. Má 2x28 µH.
Zkus to.
Faktem ale je, že CTI se nijak neprosadilo a když jsem pak viděl obraz z dekodérů 4650+4661, byl lepší než z 4555 + 4565.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
EDIT: pardon, v C428 je ta samá kompenzace taky. Tak to je teda pecka... Já bych tam tu klasickou zpožďovačku klidně dal, ale kde vzít 30 ks stejných?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak tu vadu, že se staženou sytostí je obraz krásně černobílý a po přidání jde černá do zelena a bílá do růžova, má moje C425 taky, už se to tu tuším řešilo. Modulem P to ale nebylo, jestli si dobře pamatuju, odpojoval jsem jej a dělalo to pořád. Takže vadný TDA3505.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Lukas-Peca píše:...Jinak tu vadu, že se staženou sytostí je obraz krásně černobílý a po přidání jde černá do zelena a bílá do růžova, má moje C425 taky, už se to tu tuším řešilo. Modulem P to ale nebylo, jestli si dobře pamatuju, odpojoval jsem jej a dělalo to pořád. Takže vadný TDA3505.
Taky jsem podobnou závadu honil v C419: i když měření ukazovalo, že je všechno v pořádku, při přidání kontrastu plavalo "barevné pozadí" do doplňkové barvy k k té, která v obrazu převažovala. S časem od zapnutí se chyba zvětšovala.
Měřil jsem, vyměnil modul G, usoudil jsem, že to souvisí s kontrolou katodových proudů, až jsem našel odpor (označený jako 1 kΩ) v g1 obrazovky, který měl odpor něco přes 300 kΩ. To při zvýšení kontrastu dokonale zblblo automatiku v modulu G, takže nějaký vliv kolísání úrovně zatemnění v modulu P nebyl vůbec rozeznatelný. A po výměně toho mřížkového odporu se dala šedá stupnice nastavit a ani při plné sytosti kolísání barevného pozadí nerušilo.