Tesla B116 brum a roztřesená nahrávka.
Moderátor: Moderátoři
Tady je to už jen jako WAV je škoda že nemám na CD více různých frekvencí. https://uloz.to/!v584Gqv0TCq8/track01-wav
Vem si nějakýho Bozděcha či Hofhanse a mrkni na rozmístění stop u jednotlivých druhů záznamu.
cputakt: jako zdroj měřicího tónu 1 kHz používám tohle jednoduché zapojení KF503 s regulací výstupu a čumítko BM370:
- Přílohy
-
osc2.jpg- (24.72 KiB) Staženo 88 x
-
t_rc-oscilator_1 kHz.png- (41.62 KiB) Staženo 90 x
Nemáš zkrat v konektoru? Na jakém pásku a v jaké části pásku jsi se setkal s tím "roztřepáním"?
A k tomuto:
cputakt píše:Nahrávka byla stereo a ve WAV pokud posloucháte tu MP3 tak se nedivím.
Do toho Mp3 jsem to převedl a pověsil na uložto já, aby to kdokoliv dokázal bez problému rychle stáhnout a poslechnout. Na posouzení problému je kvalita s vysokou rezervou dostatečná. Na to, že v záznamu nevidím kromě mírně odlišné úrovně mezi levým a pravým kanálem rozdíl to NEMÁ vliv.
Pokud by ten záznam byl opravdu z obou stop - levý kanál stopa 1-4, pravý kanál stopa 3-2, pak by to svědčilo o MIMOŘÁDNÉ shodě homogenity pásku v celé šíři a výborném kontaktu pásu s hlavami. U komečního stroje asi zázrak.
Prostě, něco máš blbě...
S magnetofonem jsem si celkem vyhrál a perfektně seřídil jak brzdy tak i páskovou dráhu. Ještě mě napadá nemůže se takto projevovat zmagnetizovaná pásková dráha? Co jsem četl tak prý to jde poznat jen že kolísá šum.
sinclair píše:Pokud se už DP a LP Basfky a další značky vůbec dostaly do normálních obchodů a měli jste fakt kliku z prdele, tak za 155-165,-Kčs byla patnáctka, za 205-220,-Kčs osmnáctka.
U nás tie pásky boli dosť dostupné. Vďaka sieti Prior a Domáce potreby - elektro, boli najmä v polovičke 70" rokov rozšírené pásky SCOTCH v takých bielo - modrých papierových obaloch (155Kčs) a AGFA PE41 tiež v kartónovom obale. V druhej polovičke 70" rokov sa SCOTH a tie AGFY postupne vytratili a začali byť dosť dostupné AGFA-GEVEARET PE41 (155Kčs) a PE46 (180Kčs) a BASF DP26 (180Kčs) v takých plastových, okrúhlych obaloch. Ak sa náhodou stalo, že nič nebolo, tak do dvoch týždňov boli opäť minimálne dva - tri mesiace dostupné. Občas sa už vyskytla aj 18-ka MAXELL (210 (?)Kčs) V druhej polovičke 80" rokov sa však postupne vytrácali a zostali iba šmirgle EMGETON a o trochu málo lepšie ORWO. Najradšej som používal tie AGFA (mali aj peknú modrú cievku), SCOTCH boli zvukovo tiež dobré, ale dosť jemné. Na BASF sa vedela (aspoň posledné kusy) dosť olupovať vrstva, boli však zvukovo vynikajúce (ak beriem použitie v bežných mgf /u mňa B100, B73 a B115/ a bez zásahu do predmagnetizácie).
Katastrofa to bola s kazetami. Ak v bežnej obchodnej sieti nejaké boli, tak cena napr.C90 bola cca 120 a viac Kčs, čo v porovnaní s cenou cievok dosť brzdilo (najmä do polovičky 80" rokov) rozmach kazeťákov.EMGETONy síce o niečo lacnejšie (105 (?) Kčs, ale, najmä v zahraničný strojoch po pár prehratí začali kolabovať mechanicky. Bolo bežné že po pár minútach niektoré stroje ich už nestačili ,,ťahať", tak boli vysilené
Jinak k tomu propojení na noťas: Zkus si při záznamu střídavě zesilovat a zeslabovat REC level levý a pravý kanál zvlášť. To tom noťasu by to potom mělo být slyšet stejně. Pořád mám pocit, že nahrávka na počítač je jen z pravého kanálu.
Jako generátor můžeš s výhodou také použít počítač, existuje mniho programů, stačí jen hledat. Dokonce jde z počítače posílat signál do magneťáku a z výstupu MONITOR zase do počítače. Takto můžeš nahradit osciloskop a nebo pokročilejším softwarem lehko proměříš celou cestu záznam - reprodukce.
například: http://audio.rightmark.org/downloads/rmaa6.exe