Cena oleje ve značkových servisech
Moderátor: Moderátoři
Informuj ČOI. Podle celo€urochujstánsky platnejch předpisů musí servis akceptovat donesený díly i materiál a nesmí zákoše nutit přijmout jejich vlastní - může to potom uvádět na předávací listině a vyžadovat podpis zákoše, že s tím byl zákoš seznámenej a že za škody způsobený použitím vlastního dílu nenese servis odpovědnost, ale to je tak akorát jediný, co skutečně může. Jediný co nesmí je namontovat výslovně poškozenej nebo jinak technickým požadavkům neodpovídající díl/náplň. Pojem "originální náhradní díl" je totiž podle zákona díl, kterej je u dodavatele označenej jako homologovanej pro daný vozidlo - a tím dodavatelem NEMUSÍ bejt nutně výrobce auta. To bys totiž třeba na škodovku nemoh namontovat svíčky NGK, tlumiče SACHS nebo brzdy BREMBO - protože je výrobce na ty auta sériově neosazuje. Servis vymrdat jak sysly, "vychválit" zveřejněním na netu a v Černejch Ofcích a podobnejch bulvarizujících relacích. Prostě ze zákona oni nesmějí odmítnout zákazníkem donesenej ND (nebo náplňovou hmotu), pokud je to výrobek odsouhlasenej pro daný vozidlo svým výrobcem - pak samozřejmě zákoš přebere spoluzodpovědnost, ale to je tak jediný, co může servis namítnout. Basta.breta1 píše:Včerejší zkušenost s jedním brněnským značkovým škoda servisem.
Na svoji Octavia1/2010 jsem si tam vždy nechával měnit olej vlastní, vždy odpovídající správné specifikaci. Včera mi řekli, že mi vlastní olej nevymění, prý z nařízení vedení.
Auto už samozřejmě v záruce dávno není, byl jsem tím vyjádřením ale zaskočen.
Je zde prosím někdo, kdo po právní stránce ví, že to značkový servis může udělat, a když nemůže, jak bych měl postupovat?
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
To by mne fakt zajímalo
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
A že tam nalejou ten svůj ze sudu, to si piš. Ten tvůj si přelijí do svého kanystru pro své auto.hafca píše:Kde si nechat vyměnit donesený olej. Ale zajímala by mě jiná věc. Jak poznám, že mám v autě to, co jsem si donesl. Na dílnu se nepouští kvůli bezpečnosti. Takže teoreticky tam mohou nalít cokoliv.
Přitom je to jen o tom, že musíš jen povolit dole filtr, vypustit do lavoru nebo nízkého aspoň pětilitrového hrnce a dát nový filtr (stačí i dotažení rukou) a nalít nový olej po rysku od-do. Samozřejmě u paneláku se to nedá dělat, snad jen někde v rohu na parkovišti.