Sháním, vyměním Amáro, PE a KTE

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#781 Příspěvek od CZJKP1 »

hafca píše:Pro hrubou představu jak nové amaro vypadá, tak ofocené ke stažení je tady

Kód: Vybrat vše

http://www.ulozto.cz/7734935/pe01-11-rar

Edit
Hlava děravá :oops: heslo je : warforum

To je jako všechno? Za tydle prachy! To si děláte pr*el. No oni říkali, že z toho AR do PE přidají pár reklam a o kapánek podraží.
ale i tak díky za vše, jelikož furt shromažduji toto na diskách až bude PE-AŔ - 20111/2 zase prosím o UP

Jiřík
EKKAR

#782 Příspěvek od EKKAR »

A co kdyby sis to zase pro jednou ukrad sám a nechtěl, aby to za tebe ukradli jiní?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
hafca

#783 Příspěvek od hafca »

Já to neukradnul :cry: já to jen našel a rozdělil se.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
PavelFF

#784 Příspěvek od PavelFF »

To nebylo na tebe. Tobě patří dík.
Ale mladej CZJKP1 by se mohl trochu mírnit. Koupit si to nekoupí a ještě pyskuje, jak je to drahý, náš malej vychcánek. Asi mu nedochází, že když to nikdo nebude kupovat v papíru, za chvíli nebude mít co stahovat.
Už jsem mu to chtěl napsat minule, ale pak jsem to smazal. Leč již nemohu mlčet.

Milý CZJKP1, jsi nadržený na každé nové číslo, které následně pomlouváš. Když už stahuješ zadarmo, buď rád a nech si ty kecy.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#785 Příspěvek od CZJKP1 »

Asi tahle, po stažení to většinou ani neprohlížím, a jen to uložím do složky, když pak chci něco postavit, napíšu příkaz do AR-BASE, či na jirky.webz a hned vím číslo, a najdu si to ve složce, na externím dísku, a nemusím to dvě hodiny lovit na netu. Vždy díky rychlosti to stahuje klidně hodinu.

Jinak co se týče těch Amár, beru právě ted do ruky nějáké amára, které mám na štosu něják nejsou řezané (tištěné), - vytáhl jsem 4 libovolné výtisky, ten první je AR 12 64, v pravém rohu cena 3 Kčs, tevřu 0 reklam ten druhý PE 10 1996 cena 20,- , nula reklam, třetí AR 5/2002 cena 26,- málo reklam, AR 1 / 2007 cena 42,-, ještě víc reklam než v tom 2002

A pak mi říkejte že 75 korun je málo, všichni se teda tak tváříte.
---------------------------------------------------------------------------
A konstukční elektronika? - to zařvalo letos také, takže modrá 1/2011 není taky, že?

EDIT:

Stejně si myslím, že jejich nový časopis měli pojmenovat AR-PE nikoli PE - AR to AR má už nějákou historii oproti PE,naproti PE je výmysl z 90let 20 století.Teda myslím
EKKAR

#786 Příspěvek od EKKAR »

Tak radši myslet přestaň - ušetříš si energii. Právní vztahy vyjádřené smluvní posloupností jmen v názvu časopisu jsou asi nejsložitější §§§, jaké jsi kdy viděl.
A Konstrukční elektronika 1/2011 se zabývá programováním MCU - Aplikace procesoru ATmega644 v jazyce "C".
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#787 Příspěvek od CZJKP1 »

aha dík za info
PavelFF

#788 Příspěvek od PavelFF »

CZJKP1 píše:...vytáhl jsem 4 libovolné výtisky, ten první je AR 12 64, v pravém rohu cena 3 Kčs, tevřu 0 reklam ten druhý PE 10 1996 cena 20,- , nula reklam, třetí AR 5/2002 cena 26,- málo reklam, AR 1 / 2007 cena 42,-, ještě víc reklam než v tom 2002

...
Netvářím se, že je časopis levný ! Ani netvrdím, že je nemám všechny postahované až do roku 1952. Mám je postahované, ale nedovolím si (veřejně)nadávat na obsah, když to nekupuju!
Podle mě byla kdysi ekonomická hloupost štěpit se na dva časopisy (AR + PE), když na našem malém trhu se neuživí za chvíli ani jeden. Myslím, že nakonec skončí i tento znovu spojený hybrid, a to mj. i díky tomu, že ho málokdo bude kupovat a všichni si ho raději pohodlně stáhnou.

A reklamy si můžeš klidně z časopisu vyhodit, počet stran časopisu pak bude stejný jako v roce 1964 (plus mínus). Reklamy mají samostatné číslování stran. Vložené reklamy - což asi netušíš - pomáhají držet časopis zatím nad vodou. Kromě toho, po delším čase je docela zajímavé číst si v reklamách, jak se vyvíjely ceny a sortiment zboží. Je to celkem zajímavé svědectví o své době. Že třeba voltmetr, co dnes stojí 200Kč stál kdysi 1800Kč. A třeba 80let staré reklamy ze zažloutlých časopisů mj. ukazují, že praktiky prodejců a inzerentů jsou stále stejné.

Na západě už zanikly mnohem slovutnější časopisy např. pro modeláře nebo elektrobastlíře. A to mají daleko větší trh.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#789 Příspěvek od CZJKP1 »

PavelFF píše:
CZJKP1 píše:...vytáhl jsem 4 libovolné výtisky, ten první je AR 12 64, v pravém rohu cena 3 Kčs, tevřu 0 reklam ten druhý PE 10 1996 cena 20,- , nula reklam, třetí AR 5/2002 cena 26,- málo reklam, AR 1 / 2007 cena 42,-, ještě víc reklam než v tom 2002

...
Netvářím se, že je časopis levný ! Ani netvrdím, že je nemám všechny postahované až do roku 1952. Mám je postahované, ale nedovolím si (veřejně)nadávat na obsah, když to nekupuju!
Podle mě byla kdysi ekonomická hloupost štěpit se na dva časopisy (AR + PE), když na našem malém trhu se neuživí za chvíli ani jeden. Myslím, že nakonec skončí i tento znovu spojený hybrid, a to mj. i díky tomu, že ho málokdo bude kupovat a všichni si ho raději pohodlně stáhnou.

A reklamy si můžeš klidně z časopisu vyhodit, počet stran časopisu pak bude stejný jako v roce 1964 (plus mínus). Reklamy mají samostatné číslování stran. Vložené reklamy - což asi netušíš - pomáhají držet časopis zatím nad vodou. Kromě toho, po delším čase je docela zajímavé číst si v reklamách, jak se vyvíjely ceny a sortiment zboží. Je to celkem zajímavé svědectví o své době. Že třeba voltmetr, co dnes stojí 200Kč stál kdysi 1800Kč. A třeba 80let staré reklamy ze zažloutlých časopisů mj. ukazují, že praktiky prodejců a inzerentů jsou stále stejné.

Na západě už zanikly mnohem slovutnější časopisy např. pro modeláře nebo elektrobastlíře. A to mají daleko větší trh.

Nojo, souhlasím s tebou. Ale jsou to věci které mě mrzí. Např. myslím tím to, že logo AR které má 60ti letou historii je zhruba 3cm, a PE je přes celou stránku, které je na trhu zhhruba teprve 20 let, dal bych to přesně opačně, protože AR už má nějákou historii. Pak mě mrzí ta cena. A krom toho si myslím, že místo reklam mohlo být zapojení krásného lampového zesilovače. Pravda je, že reklama=zisk pro ně. Ale je vidět že zaměstanci AMARO.spol jsou opravdu perfektně placení, když se podívám na cenu té reklamy, na cenu časopisu, nevěřím, že všechny ty tisíce dou na techniku, barvu do tiskárny, na papír a sponky na sešití (samozřejmě vím, že to obnáší víc, než barvu do tiskárny, techniku papír a sponky, že musí zaměstnanci napsat ty články, ale to je právě to k čemu nemám důvod mluvit, já se zaměřuju na ostatní věci)(kam jdou ty prachy ale mimo zaměstnanců) a z toho vyplívá kam ty prachy asi tak jdou..

Jiří
Andrea

#790 Příspěvek od Andrea »

A tapetovat tady těma zbytečnýma citacema, tě nemrzí?
EKKAR

#791 Příspěvek od EKKAR »

PavelFF píše:...
....

Bylo to jasné už tenkrát v roce 1996, když Krausův způsob šéfredaktorování vyvolal v redakci doslova vzpouru - a Kraus jako vlastník názvu radši odešel a "udělal se pro sebe". Původní redakce pak pokračovala pod novým titulem, protože vlastníkovi vydavatelství bylo jasné, že titul takového zaměření z trhu zmizet nemá a že pod Krausem nebude mít ani nově vzniklá redakce dlouhého trvání. Takže byl doslova "z ničeho" na základě podstatné části redakce původního AR vytvořen nový koletiv a nový časopis - Praktická elektronika. Kam ekonomicky dojde původní AR pod velením Krause bylo jasné dost brzo. Publikace free návodů postahovaných z netu, s deskami navrženými se spoustou chyb bez ověření stavbou - a vedle toho firma, vyvíjející high-endové až profesionální audio komponenty? To nemohlo dlouho fungovat... První velmi jasný příznak bylo sloučení "modrých" variant obou titulů - otázka zániku jednoho z "červených" formou opětovné fúze byla jen otázkou KDY, nikoliv ZDA...
A k té ceně - vem to v €, jo? Neboli kolem 3€ - a porovnej to s cenou dalších časopisů. Ty peníze nejdou jen na tiskárnu - takové vydávání časopisu musí vykázat ZISK, jinak dopadne jako to Krausovo...
Crifodo

#792 Příspěvek od Crifodo »

CZ1KP, mám pocit že jsi nejen vychcanej, ale i blbej jak štoudev. Místo abys držel hubu, když už se nkde zabýváš obcházením autorského zákona ( práva v DILIA apod. sdružených autorů atd. zanikají po asi 70 letech, takže každé AR i z toho 64 roku, to jen tak na okraj), ještě tu pyskuješ o ceně. Jak říká Ekkar, když si každý výtisk jeden čtenář koupí a stodvacet ukradne, nedává to vydavateli už žádnou možnost k rentabilitě ani s tou reklamou, protože reklama, ty koni, má svoji cenu podle počtu prodaných kusů a atraktivity titulu a ta jde tím překrádáním do hajzlu.
Co se týká drahoty prodejní ceny, tak to AR za 3,- Kčs bylo v době, kdy mzdy a spotřební koš byly asi tak 20x níž než dneska, pokud to lze srovnat vzhledem k rozdílnosti systémů. Takže AR za 50,- je pořád levnější pro nás, než pro studenty z roku 64 :wink:
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#793 Příspěvek od CZJKP1 »

Tak, Tak.

Ale když už jsme u toho stahování na místo kupování, myslím, že kdyby to AR stálo do 50Kč, tak bych si ho koupil a neměl potřebu ho stahovat, protože by se mě nevyplácelo to loudění na EB a hledání na různej warezech atd. Momentálně se to však vyplácí.

Takže myslím, že když jej zachvilku budou prodávat za 200,- (schválně přehnáno), tak si jej koupí v ČR 20 lidí (kteří jsou milionáři), ta ostatní tisícovka si ho stáhne, protože ho určitě jeden ze 20 lidí dá na internet.

A bude se jim to pořád vyplácet?

Jiří

Edit: myslím, že zanedlouho tu Hill konečně promaže ty urážky
Crifodo

#794 Příspěvek od Crifodo »

CZJKP1 píše:protože by se mě nevyplácelo to loudění na EB a hledání na různej warezech atd. Momentálně se to však vyplácí.

to je totéž jako napsat, než budou autorádia za desetikorunu, se mi vyplatí je čórovat na parkovišti a strkat rohlíky v sámošce pod bundu.
Než to hill promázne, tak bych ti ještě rád pošeptal, že jsi hňup a trousíš tu 🤐 :wink: co si kde čórneš nikoho nemusí zajímat, výzvy k obcházení duševního vlastnictví a nabádání defacto k hospodářské kriminalitě ale jo, minimálně potenciálním ohrožením tohohle webu. Mamlase.
Existence časopisu je prach obyčejná tržní záležitost. Chceš, kup si. Nechceš, půjč si. Jinak nech být. Nebo si vydávej vlastní, a pak si hoň warezáky.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#795 Příspěvek od CZJKP1 »

No máš pravdu :D, možná to tak zní, ale není to tak myšleno . Tak si mě to pošeptal : :P to co´s chtěl, tak teď je konečně ve tvým zájmu, aby si ty nadávky na mě stáhnul z inertenu :D, já sem si je vyslechl, myslím, že ostatní to vcelku nezajmá :D . Pokud má většinou někdo proti mě nějáký kecy, tak je to většinou Team member nebo bosse :P .Ty vetšinou /naštěstí někteří/ postaví celé vlákno na sedel, a pak to takto pokračuje. Ted už by nebylo nad věcí to tu promazat.
Jirka
Zamčeno

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“