CZJKP1 píše:...vytáhl jsem 4 libovolné výtisky, ten první je AR 12 64, v pravém rohu cena 3 Kčs, tevřu 0 reklam ten druhý PE 10 1996 cena 20,- , nula reklam, třetí AR 5/2002 cena 26,- málo reklam, AR 1 / 2007 cena 42,-, ještě víc reklam než v tom 2002
A pak mi říkejte že 75 korun je málo, všichni se teda tak tváříte.
---------------------------------------------------------------------------
...
Netvářím se, že je časopis levný ! Ani netvrdím, že je nemám všechny postahované až do roku 1952. Mám je postahované, ale nedovolím si (veřejně)nadávat na obsah, když to nekupuju!
Podle mě byla kdysi ekonomická hloupost štěpit se na dva časopisy (AR + PE), když na našem malém trhu se neuživí za chvíli ani jeden. Myslím, že nakonec skončí i tento znovu spojený hybrid, a to mj. i díky tomu, že ho málokdo bude kupovat a všichni si ho raději pohodlně stáhnou.
A reklamy si můžeš klidně z časopisu vyhodit, počet stran časopisu pak bude stejný jako v roce 1964 (plus mínus). Reklamy mají samostatné číslování stran. Vložené reklamy - což asi netušíš - pomáhají držet časopis zatím nad vodou. Kromě toho, po delším čase je docela zajímavé číst si v reklamách, jak se vyvíjely ceny a sortiment zboží. Je to celkem zajímavé svědectví o své době. Že třeba voltmetr, co dnes stojí 200Kč stál kdysi 1800Kč. A třeba 80let staré reklamy ze zažloutlých časopisů mj. ukazují, že praktiky prodejců a inzerentů jsou stále stejné.
Na západě už zanikly mnohem slovutnější časopisy např. pro modeláře nebo elektrobastlíře. A to mají daleko větší trh.