Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5
Moderátor: Moderátoři
Ležel tam nebožák bez zdroje a ovládání, se zaraženým torzem kon. HDMI. Při úklidu někdo chyboval, upadl někomu? Uvnitř bylo přes pájecí kontakty HDMI přejeto snad šroubovákem, či co. Deska s cinch SPDIF byla hnutá dovnitř. Se zdrojem od starého routeru ADSL to mělo snahu aspoň rozsvítit modrou LED vpředu. Obraz žádný, resp. sněžící. Záleželo na mechanických impulzech do zařízení a v jakém pořadí se připojoval signálový kabel, napájení monitorůch a ext. zdroje 12V. Ve firmě (s větším displejem) to vypadalo nadějněji a při pomačkání chladiče hlavního obvodu ustalo sněžení. Přepájel jsem kaz na HDMI, mladší a zrakovitější kolega v ELO+ přefénoval ústřední obvod Amlogic S905D-B (přál si odstranit chladič). Doma to naskočilo bez potíží jen se Samsungem 245B (menší displeje s DVI dost protestují). S myší lze ovládat z větší části, bez D.O. nelze ovládat DVB. Nefungoval wifi klient (dnes jsem našel ještě jeden rejpanec mezi Amlogic a modulem AP6212. To počká na všední den a nástroje, které mám ve firmě. Tohle po čtyřicetiletém majetnictví TRP-75 pistolí dokončovat nehodlám.
BTW co pouzivate na opravu vymackanych tlacitek DO? Nas AB Kryplobox zacal zlobit, ze uz nejde mackat "1", uz sem to nekolikrat odevrel a vysistil, na povrchu te gumy tlacitek bylo neco jako olej, myslel sem, ze do toho nake prasatko neco nalilo, tak sem to vycistil IPA, chvili to zas mackat slo, ale zas prestalo. Uz me to s3re. Mam koupit naky vodivy lak v GM? Nebo tam nalepit kousek nake Cu/Al/Ni folie?
A u toho inzerovaného jsem šel víceméně najisto. Sehnat k tomu ovládání, řešilo by to nahrávání z DVB-T2/S(S2?), které je v provedení PCIe nepřijatelně drahé.
AV jack byva 4-polovy - je tam kompozitne video + stereo zvuk, takze sa to da pripojit aj k CRT TV.
Ad guma z DO - do jake hloubky je ta vodiva vrstva? Nehrozi, ze to tim trenim o papir sedru a uz to pak nebude vodit vubec? Chtelo by to ale nake konecne reseni, aby se z toho ten olej neuvolnoval, coz se obavam, ze asi nema reseni, ze to je porobny problem jako guma roztekajici se v ropu...
Stefan31
Pokiaľ to išlo lepiť prstolepom, tak to nebol silikón ale iná guma. Na silikón sa dá lepiť iba silikónom.