Přepínání Y/D 3F motoru kompresoru

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ladislavmuzik

#91 Příspěvek od ladislavmuzik »

No právě že neni dyk je to vyfocený na fotce. A pak nemá sílu v rozběhu no.
Drakoush

#92 Příspěvek od Drakoush »

Ale veď tam máš dobrý motor, aký by si chcel? Y660V, D400V. Vo hviezde ide na tretinový výkon, v trojuholníku na nominál. Motor je správny, iný tam ani nemá byť. Silu v rozbehu musí mať, tieto 7,5kW motory to musia utiahnuť bez problémov. Závada je buď tam, že na ňom nemáš odľahčenie, alebo je niekde zatuhnutý, buďto vylágrované ložiská, pokrivené osky, poškriabaný valec, roztrhnutý krúžok... Možností je viac.
Poistky sa opravujú klincom, istič sa obíde prepojkou, ak všetko zlyháva je potrebné urobiť nanovo rozvody, pokiaľ možno od elektrární, kontrolka signalizujúca poruchu sa odpája... Závity sa režú vrtačkou.
ladislavmuzik

#93 Příspěvek od ladislavmuzik »

Odlehčení tam je a je funkční. A kompresor je po go takže mě napadá spíš jedinná možnost a to, že neni zaběhlej. Fouká jako blázen a když je teplo tak rozběh funguje teď v zimě prostě ne.
kbulda

#94 Příspěvek od kbulda »

Ten kompresor stojí venku na mrazu ?
ladislavmuzik

#95 Příspěvek od ladislavmuzik »

Ne je ve stodole, ale netopí se tam a mrzne tam jen ve velkým mrazu.
Drakoush

#96 Příspěvek od Drakoush »

V tom prípade jediný problém sa mi javí v elektroinštalácii. Jednoducho nemal by vyhadzovať istič, ak je všetko v poriadku. Musí nabehnúť do hviezdy na plné obrátky (alebo aspoň takmer na plné) a potom musí skočiť do D bez najmenšieho problému.
Poistky sa opravujú klincom, istič sa obíde prepojkou, ak všetko zlyháva je potrebné urobiť nanovo rozvody, pokiaľ možno od elektrární, kontrolka signalizujúca poruchu sa odpája... Závity sa režú vrtačkou.
ladislavmuzik

#97 Příspěvek od ladislavmuzik »

Tak jsem to vyřešil softstartem na Aukru jsem koupil jeden za 1500 Kč a funguje to parádně. Jen mi teď vyskočila proudová ochrana u kompresoru, tak sem měřil odběry jednotlivých fází a v zátěži bere motor na jedný fázi 18 A na druhý 20 A a na třetí 21 A je to normální? Na štítku je odběr 17,4 A.
ladislavmuzik

#98 Příspěvek od ladislavmuzik »

Nemělo by to být +- stejné, jaká se tam bere tolerance?
palmalsport

#99 Příspěvek od palmalsport »

jakým měřícím přístrojem jsi měřil ten proud?
Ono totiž není měřák jako měřák :D
ladislavmuzik

#100 Příspěvek od ladislavmuzik »

Čínským klešťovým ampérmetrem. :D Ale vždy měřil spolehlivě a udělal sem několik měření. Ještě taková otázka nemůže to dělat třeba stykač?
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“