Výber jazdenky

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#91 Příspěvek od EKKAR »

No až teda na to, že von žádnýho japíka ani korejce nechce ... Možná dělá chybu, ale korejský auta jsou dost něpěkně profláknutý jak z minulosti, tak i ze současnosti, kdy se vyrábějí pro Evropu v Evropě, protože se snaží prorazit i za cenu někdy docela podpásovýho chování a s japíkama není tolik zkušeností, jako třeba s koncernem. I když takovej Hill může hodně vyprávět ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Duvsan

#92 Příspěvek od Duvsan »

Tázal sa ten "von". :D
Bojím sa korózie a ceny dielov.
Duvsan

#93 Příspěvek od Duvsan »

Prosím vás, ohodnoťte ešte značku Rover. Dík
https://rover.autobazar.sk/?p[param7]=135
EKKAR

#94 Příspěvek od EKKAR »

Anglickej, málo rozšířenej na kontinentě, 2 značkový servisy v republice, díly sice dostupný přes sítě velkoprodejců Kelly i Elit, ale drahý. Komplikace s tím, že původní konstrukce je pravostranná (pro jízdu vlevo), takže po přemístění řízení a palubky na levou stranu dochází k prostorovejm kolizím pod kapotou - najednou je tam nalevo nátřesk a napravo prázdný díry. Osobní zkušenost s jedním 6válcovým 2litrem, v perfektním technickým stavu (leštěnka) - ultrapohodlný svezení, introš v kůži, papírově dostatek výkonu pro akceleraci, ale (pravděpodobně softwarovým zásahem) akcelerace lenivá, navíc s autem obsazeným jen 2 osobama se nelze rozjet bez přidání plynu (!!!!!) - pouhým pomalým puštěním spojky auto na fleku chcípne!!!! Moje 63kW "čtrnáctka" se bez přidání plynu rozjede po rovině i naložená až po střechu, prostě elektronika nedovolí otáčkám spadnout a podrží i volnoběh - u Rovera ne!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Duvsan

#95 Příspěvek od Duvsan »

Čiže drahé diely. Odchádzajú, alebo sú to držiaky? Korózia?
EKKAR

#96 Příspěvek od EKKAR »

Netuším, musel bych se optat majitele, jak je na tom s reznutím. Já v tom seděl jen 1x a prostě na to jak vypadá hogo fogo, tak v reálu nic moc.
Duvsan

#97 Příspěvek od Duvsan »

Korózia pozitívna, našiel so blatník.
Ďakujem za referenciu.

Počítal som o elektronickom plyne. Pochopil som, že ak ho budem mať, budem mať i prieťah, cca 0,5s a viac. Takže radšej lanko. To ma vrátilo k Felícii. Keby sa pánovi dalo veriť, to by bola paráda. Ale tuším podraz.
PixelOrgy

#98 Příspěvek od PixelOrgy »

Zkusenost s MG, coz je vicemene divize Rover. MG ZR = Rover 25 - nesralo se vubec, koroze lehka, trochu to bylo chyceny kolem zadniho narazniku.

U MG byl trochu problem s pneu (205/45 R17) a ma to nesehnatelny originalni tlumice. Ale standard Rover 25 timto netrpi.

Kazdopadne ta 1.4 jela na svuj objem az nepatricne, a podvozek mel limit hodne daleko :-) Opravdu zabavne :-)

Pro lanko bys musel uz dost do minulosti. Souhlasim, ze odezva lanka je takova bezprostredbnejsi, ale holt uz se nevyrabi. Felicia je hruza, to uz bych si nechal radsi ten trojpist...

Skoro kazdy 20 let stary auto bude nekde nahnily, fakt to moc resis. Pokud nejsou sezrany nosny casti, coz u koncernu spis nebude, to auto stejne chcipne driv, nez to stihne poradne zreznout
Mysteri

#99 Příspěvek od Mysteri »

Prvý majiteľ a EČV končiace HA??? Na druhej strane, za tú cenu sa to dá risknúť, treba však trvať na prepise, aby to nebolo napr nejak exekučne bloknuté a pod.
rnbw

#100 Příspěvek od rnbw »

Mazda pouzivala plynove lanko dost dlho, este aj v Mazde 3 a 6.
Duvsan

#101 Příspěvek od Duvsan »

Druhý motor nie je taký problém, prevodovka "za facku". Ostatné je spotrebka.
Mazdy vraj dosť reznú.
Ten Rover by tedy stál za pokus?
https://www.autobazar.sk/15107386/rover ... -80kw-5dv/

Na Fabii mi začal húpať voľnobeh. Mám dieru pred prvým tlmičom, už som dohodnutý s mechanikom. Ďalej sa ukáže.
Na ten plyn si neviem zvyknúť. Hovno-hovno-hovno-húúú.
EKKAR

#102 Příspěvek od EKKAR »

Hele, já zvyklej z formana s 1,3litrovým a 8-ventilovým vstřikovým nadčtvercem (zdvih pístu větší než vrtání) přejet ve dvou lidech Třebovou od značky ke značce na pětku a 1500RPM s dvojím krátkým podhrábnutím na čtyřku a 2000RPM ( https://mapy.cz/s/2i81E ) - a to ten forman měl papírově jen 40kW (motor 781 135B) - jsem po přesednutí do rooma s podčtvercovou čtyřbodově vstřikovou 16-ventilovou čtrnáctistovkou s papírově 1,5x vyšším výkonem půl roku přemejšlel, jak s tím autem vůbec mám jezdit - pod 2000RPM to nejede vůbec, na 2500RPM se nadechne a od 3000RPM doslova trhá asfalt - jenže zpřevodování má tak de.bilně spočítaný, že 50kmh na čtyřku je 2000RPM a auto sotva drží otáčky a do jakýhokoliv delšího kopečka musím řadit TROJKU a jít na 2500RPM, aby mi motor nezdechnul!!! Abych vyjel bez podřazení nejdelší kopec ve městě, musím jet na čtyřku aspoň 60kmh tachometrově, aby motor měl aspoň těch 2300RPM, kdy se začíná sbírat k životu - a na pětku můžu rovnou zapomenout, ta se dá použít jedině v tom samým nejdelším kopci, když se jede opačným směrem - pro brzdění motorem jako ideální udržovač "padesátky" = auto i naložený na pětku bez plynu z tohohle kopce krásně udržuje předpisovej limit ... Prostě jsem se musel úplně znova naučit řadit, teda ne že bych to předtím neuměl, ale znovu jsem se učil jiný hranice otáček KDY se musí řadit, abych ten motor nedusil a ani zbytečně moc netočil ... To je daň za motory s krouťákem až ve vyšších točkách = motory s krátkým zdvihem a hlavně motory s atmosférickým plněním, kdy "dole" jim prostě chybí nadbytek vzduchu produkovanej turbem, který i z pidimotorku vyždímá pořádnej výkon už těsně nad 1000RPM ... na úkor životnosti samozřejmě. Ale to už je zase jiná pohádka ...
crestik

#103 Příspěvek od crestik »

Duvsan: fakt to moc řešíš. Jako vyptávat se, co a jak se na čem kazí u aut stáří 20 let, tak najdeš na každém něco. Zavolej na tu Felicii, stáhni z něj 50E na místě za cestu a hotovo. Budeš mít povoz za půl výplaty, co ti třeba bude sloužit několik let a opraví to kdejaký trouba na zahradě. Jako chápu takový výběr u auta za 4000E+, ale u takové skupiny mi to příjde už trochu moc...prostě počítat s tím, že to je za málo peněz, a že se něco objeví, pokud toho moc nebude, tak se za pár let radovat, jak se levně vozíš.
pepik9

#104 Příspěvek od pepik9 »

Rover skončil před 12 lety, přežívají jen teréňáky pod jinýma firmama.
Elektronickej plyn mám spoustu let a žádný prodlevy, ale není to simply das auto.
Nakadah

#105 Příspěvek od Nakadah »

Hlavně si nekupuj A6 Allroad Q 2,5 V6 TDI s Multitronicem. Větší dukátovou past těžko pohledat. Od dob Audi typu A4 B5, A6 C4 a A8 D2 už to jde s kvalitou dost z kopce.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“