Další čínský ksindl

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
AZK401

#91 Příspěvek od AZK401 »

BOBOBO píše:Zase brečíte na nesprávném hrobě .
No a taky kdo něco ví tak ví , že od příštího roku by měly mít spotřebiče pro domácnost výdrž 8-10 let , tak je to schváleno . Předpokládám , že dostanou čas na výprodej skladu , tak dva roky a třeba potom :lol:
Nakonec nevím , kdo teda pro EU hlasoval , já ne a píši to od té doby , že nás jen okrádají .

Je to tak, je to nařízení EK a nevím, proč to BOBOBO vadí. On se masochisticky baví tím, že mu spotřebič odejde za 25 měsíců a ze servisu ho vyhodí? Nevím.
Takže spotřebiče mají být 8 - 10 let opravitelné a po tu dobu je výrobce povinen zajistit náhradní díly. Se záruční dobou to nic společného nemá.

Kdo rád studuje úřední jazyk, tak tady to má v odkazech:

https://tech.instory.cz/833-vyrobci-ele ... kapsu.html

https://ec.europa.eu/commission/pressco ... DA_19_5889

https://www.mpo.cz/cz/energetika/energe ... e--222025/

Bohužel je to součást širší "EKO" agendy, takže to většina lidí přehlídne ve svém rozhořčení na ekofašisty. Nebo ze zásady, viz: Já jsem pro EU nehlasoval... (tak nechci, aby mi ta lednice vydržela nejmíň 8 let :D )
p32

#92 Příspěvek od p32 »

No, já pro EU taky nehlasoval. A pračka mi vydržela 23 roků. Teď jsem se nasral a koupil novou a tu starou, co ještě šla, tak jsem rozdělil na plasty, kovy a zbytek. :wink:
sinclair

#93 Příspěvek od sinclair »

Tak pevně doufám, že do elektroodpadu šla i síťová šňůra 3x1,5, všecky kvalitní motorový kondenzátory i případný silikonový vodiče, je tak? Chraň tě ten váš hipsterský bůh, jestli ne! Opovaž se to opakovaně použít!
BOBOBO

#94 Příspěvek od BOBOBO »

Taky nechápeš psaný text , já jsem to NEROZPOROVAL . Kde to čteš ? Čti vše , než něco napíšeš .
sinclair

#95 Příspěvek od sinclair »

Když píšeš jak přeučenej číňan, tak se tvl nediv, že ti nikdo nerozumí
BOBOBO

#96 Příspěvek od BOBOBO »

Nech si ty věčný bláboly a pořiď si zdroj na zkoušení diod . Aspoň utratíš rozumně čas .
sinclair

#97 Příspěvek od sinclair »

Nepotřebuju diody, určené pro závěr 80V zatěžovat závěrem 1kV jen proto, že je zrovna mám v šuplíku.
A když měřit, tak na funkčnost a Uak - zbytek určuje výrobce v katalogu.
Na vyšší potřebný závěr, beru odpovídající diodu.
Kvicala_r

#98 Příspěvek od Kvicala_r »

Když pominu ekonomickou nesmyslnost, opravitelnost někým "jiným" případně i původním opravářem je pak přinejmenším diskutabilní. Stojí to za to u diody za korunu? Něco jiného je v případě, že je nesehnatelná, nebo potřebuji opravit hned. Jinak to beru za masochismus.
sinclair

#99 Příspěvek od sinclair »

Ale to je Bořkův přístup.
Bílí heteráci mají většinově jiný.
sinclair

#100 Příspěvek od sinclair »

workhard
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od workhard »

Zase tak černě bych to neviděl, mám microSD Sandisk 64GB, co má opravdu 64GB a pak jsem koupil za 340 dotyk s displejem i hliníkovým housingem na Xiaomi Redmi 4A, stačilo jen nacvakat zbytek a mobil maká jak ďas.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
rnbw

#102 Příspěvek od rnbw »

Ak sa ti podarilo z Ciny kupit pamatovu kartu, ktora nie je falosna, tak gratulujem... Este je mozne, ze kapacita sedi, akurat to nie je SanDisk.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od workhard »

Vypadá originálně, no za 280 se dá sehnat i tady, jen k ní byl ještě adaptér, čtečka do USB a poštovné zdarma ;)
Přílohy
Sandisk back.jpg
obal
obal
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Kvicala_r

#104 Příspěvek od Kvicala_r »

S kartama a flash už sem na těchto obchodech skončil. Buď pajcovaná kapacita, nebo životnsot mizerie. Raději kopím se zárukou u CZc (doručení na pobočku gratis) a mám klid. Bral sem několik Snadisk za poslední rok.
p32

#105 Příspěvek od p32 »

sinclair píše:Tak pevně doufám, že do elektroodpadu šla i síťová šňůra 3x1,5, všecky kvalitní motorový kondenzátory i případný silikonový vodiče, je tak? Chraň tě ten váš hipsterský bůh, jestli ne! Opovaž se to opakovaně použít!
Proč síťová šňůra? Jaké silikonové vodiče? Jaké všecké motorové kondíky? Ptám se proto, že síťová šňůra tam opravdu nemusí, silikonový vodič tam nebyl jediný a motorový kondík taky žádný. Viděl jsi někdy motor do pračky? :wink:
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“