MiraSt píše:Zajímalo by mě proč ti vyhazovší elektroodpad lidé ustřihávavají přívodní šňůru?
Lebo to videli v zbernych dvoroch. Ved ked to nepouzijem ja, tak nikto a preco to rovno odnasat tam, ked to mozem nechat pri kontajneri.
Moderátor: Moderátoři
Hubert_79 píše:To popisované "když to nemám já ať to nemá nikdo" vidím jako přitažené za vlasy.
makak píše:Obávám se, že je to obyčejná lidská malost, která říká, že když už mi to k ničemu není, tak ale nepřipustím, aby z toho někdo jiný měl bezpracný užitek.
Přímo to odstřižení je u "elektroodpadu" výslovně uvedený v příslušným zákoně č.185/2001 a novelizovaným 541/2020
v podniku to dělá elektrikář, v domácnostech to už lidi stačili okoukat ...
Hubert_79 píše:jenže aukro a podobné máš vysloužilých krámů plné.
Crifodo píše:Samozřejmě není vyloučeno, že si někdo nechá šňůru vizuálně "dobrou" od prokazatelně nefunkčního dreku
EKKAR píše:Nařízení z nám tak předražený €U - všecko co jde do sběru a je odepsaný jako ke šrotaci se tím okamžikem stává ODPADEM a tím pádem u něj musí bejt zabráněný v dalším používání odstraněním napájecího přívodu odstřižením. Přímo to odstřižení je u "elektroodpadu" výslovně uvedený v příslušným zákoně č.185/2001 a novelizovaným 541/2020 o zacházení s odpadama ...