Příroda kolem nás

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
GeXeS

#961 Příspěvek od GeXeS »

Krásné! U nás jsem mláďata neviděl, ani nepamatuji. Jak se tak proměňují hospodářské zahrady na golfové trávníky s chlorovanou vodou uprostřed, ještěrky nemají kde existovat. A když už se nějaká objeví, lapne ji kočka.
kokun

#962 Příspěvek od kokun »

ransom píše:V zimě tu občas prolítne ten světlý model. Teď jsem je měl v protisvětle a v listí, tak to nešlo moc študovat. Ale bylo to milé.

A dnes mě při kropení něco zašimralo na předloktí...
Letošní prcek! Má tak 6cm a hubený to je jako sirka.

https://photos.app.goo.gl/Uq4gCDJGTpsiM8rm8

Tomáši :prst:
A líbí se mi tvůj vztah (nejen) k přírodě.
Honza - kokúň

#963 Příspěvek od Cust »

V mé nové dílně se zabydleli vlaštovky - sedí na vajíčkách na zářivce, tak musím nechávat dílnu nonstop otevřenou... :D
workhard
Kontaktovat uživatele:

#964 Příspěvek od workhard »

Vlaštovky jsou fajn, ty štěnice, co tam po nich zůstanou, už tolik nee...
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
EKKAR

#965 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:...

Předloni na Tenerife mi jeden vysloveně dospělej jedinec takovýhohle draka přišel olizovat prsty na ruce (chutná jim sůl z potu), v hotelu v Canícu na Madeiře zase houfně sídlili v květináčích kolem bazénu a byli tak oprásklí, že hostům žrali z ruky květy a ovoce, letos na Fuerteventuře jsem viděl jen asi dva a byli hodně plachý a rychlí. Jinak tady na sídlišti jsou určitě taky, ale víc je vidět slepejše, mrchy hrdličky, straky a poštolky. Kdo si dá pozor, zblejskne i koňadry a modřinky nebo kosáky, ale nějaký hustší zazvěření tady moc vidět není.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PixelOrgy

#966 Příspěvek od PixelOrgy »

ransom píše:

Paradni jesterka, po me lezla naposled v Zurichu u jezera, staci v lete chvilku lezet na kamenech a mehybat se, je jich tam hromada :-)
lesana87

#967 Příspěvek od lesana87 »

Já tu teda nemám žádný golfový hřiště, trávu seču tak jednou za měsíc a různých hromádek větví, kamenů a pařezů tu mám docela dost a i přesto se odtud ještěrky vytratily. Letos jsem neviděla ještě ani jednu. :( Ale v jezírku jsem měla velkýho čolka, asi samičku. A teď jsem zjistila, že tam mám nejméně 3 mláďata. Už mají všechny 4 nožičky, ale ještě mají za hlavou ty "parohaté" žábry. Až na tu ploutev vzadu vypadají jak miniatura nějakého pravěkého ještěra. :)
asdf
Kontaktovat uživatele:

#968 Příspěvek od asdf »

Nám se za oknem uhnízdily jiřičky, či co to je. Kočky se na ně hrozně rády chodí koukat.
DukeNuke

#969 Příspěvek od DukeNuke »

Hehe - to mi připomnělo - byl jsem u kámoše a oni mají statek. A na dvoře mají obrovskou voliéru s andulkami. Před tou voliérou sedělo asi 5 koček a pozorně je sledovaly. On to komentoval - to jsme tak kočkám koupili televizi :-)
ransom

#970 Příspěvek od ransom »

Nejen pro kočky. Na to se dá čumět furt.
Voliéra s andulkami, to bylo moje dětství. Táta choval i výstavní modely, ale jinak měl několik desítek andul ve velké voliéře u zahradní chatky. Celé léto jsme tam vždycky bydleli a ráno mě probouzel bytelný rachot. Hrozně rád na to vzpomínám.

Před pár lety jme byli se ženou pro kanára u manželů chovatelů v Heřmanicích. Venku u posezení měli obří voliéru osazenou směsí ptactva, kde to žilo. Večer si vždycky otevřeli lahváče, uvařili kafe a měli to fakt místo televize.

No a nám na plácek u chaty zabloudil krtek. Nechápu, co tu pohledává. Snad rychle pochopí, že mu tady žížaly nepokvetou.
dvorak

#971 Příspěvek od dvorak »

Z naší třešně na zahradě , na které bylo mimochodem vlivem jarních mrazů jen asi 20 třešní, začíná opadávat žluté listí. Že by brzký podzim ?
p32

#972 Příspěvek od p32 »

Ne, spíše problém se zahradníkem.
ZVUK2000

#973 Příspěvek od ZVUK2000 »

Kromě úrody může někdy mráz poškodit i strom. Strom pak postupně odumírá.
ransom

#974 Příspěvek od ransom »

Poškozené nebudou. Jenom se jim nevydařil rok.
U nás už všechny třešně vypadají jako na podzim.
Horší je, že jak nebyly žádné třešně, kosáci spolehlivě sklidili jahody, maliny, rybíz, jostu, borůvky, zimolez... Prostě všecko ostatní.
Aspoň na ty borůvky udělám na příští sezónu nějakou klec. Ty mě serou nejvíc.
lesana87

#975 Příspěvek od lesana87 »

Tady už se drozdi vrhli ve velkém na jeřabiny, to jsem zvědavá, co budou ptáci zobat na podzim a v zimě.

Byla jsem okouknout a spočítat čolky v jezírku a objevila jsem tam nějaké nové obyvatele, dvě podivné larvy nebo co to je, mrská se to jako housenka. Délka cca 5-6 cm. Netuší někdo, co jsou zač?
Přílohy
P1120095.JPG
P1120095.JPG
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“