Záloha Vist

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
R4d4na

Záloha Vist

#1 Příspěvek od R4d4na »

Ahoj,

mám dotaz na znalejší borce ohledně zálohování Windows Vista. Získala jsem ntb Acer s předinstalovanými Vistami - Home Premium. Po dokončení konfigurace a instalaci Office a jiného SW jsem provedla zálohovaní na 2 DVD, jak to nabízí zálohovací utilita. Co mě zajímá - slouží tato záloha jen pro obnovu stavu systému z nějakého dodrbaného, ale startu schopného stavu, nebo je ta záloha schopna se sama nabootovat a reinstalovat celý systém, třeba v případě, že odejde HDD? Pokud ne, co mám udělat, abych mohla předinstalovaný OEM systém někdy znovu nainstalovat - je přece jednou zaplacený. Dík.

Radka
byKiVi

#2 Příspěvek od byKiVi »

http://support.acer-euro.com/winvista/FAQ.html

"A: If you backup your system to a CD/DVD with Acer eRecovery Management, the CD/DVD will be bootable. In case your system crashes during Windows upgrade or you would like to rollback to Windows® XP after a successful upgrade, you will be able to boot your system with the CD/DVD and restore your system to the state right before the backup gets started. Otherwise, if you backup your system to another disc driver other than CD/DVD, you will have to restore your system to Windows XP "

Ale dalo sa to aj jednoduchšie. Vopchám prvé DVD, reštartujem NB, zvolím boot z DVD a pozerám.
R4d4na

#3 Příspěvek od R4d4na »

Dík, sice ten popis je pro WinXP, ale asi bude platný i pro Visty.

Radka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“