převodník USB na seriový port

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
čelkis

převodník USB na seriový port

#1 Příspěvek od čelkis »

Zdravim všechny chtěl bych se zeptat jestli když použiji převodník s usb na seriový port tak zařízení připojené k seriovému portu se bude chovat v počítači tak jako kdyby nebyl použit převodník.
jedná se o zapojení infra brány, která bude spouštět čas (stopky)
Předem díky za snahu
kony2807

#2 Příspěvek od kony2807 »

Pokud bude převodník na bázi FT232 , měl by se při správné instalaci tvářit jako "reálný" a plnohodnotný sériový port (ikdyž je vlastně jen softweově simulovaný a ze vstupu/výstupu tohoto SW portu vypadne stejný výsledek na konci převodníku) , ovšem většinou jako COM4 (nastavitelno ve správě zařízení).
Takže teoreticky při správné instalaci a nastavení ano :wink: .
mtajovsky

#3 Příspěvek od mtajovsky »

Už se mi stalo, že chodící aplikace, která cosi přes COM posílá a čte z externího zařízení přestala fungovat při použití převodníku USB/RS232. Zjistil jsem, že se ztrácí první čtený znak z externího zařízení, pak už to šlo bez chyb. Musel jsem ten kousek kódu přeprogramovat, aby se s tím aplikace vypořádala. Takže to nemusí vždy pracovat.
bohous1

#4 Příspěvek od bohous1 »

ono se to bude tvarit jako seriovy port, ale merit takto cas bude plus minus autobus. prepodkladam ze to mate zobrazovano na setiny nebo mozna na tisiciny. Jednoduse presnosti ani na setiny nepocitejte spis nekde k desetine.
Nedavno jsem delal stopky na tisicinu garantovanou a zapotil jsem se u toho docela dost. Na druhou stranu to nikdo vlastne nepozna, ze? Navic to hromada zakazniku bude testovat presnost pomoci mobilu...
čelkis

#5 Příspěvek od čelkis »

předem všem díky za informace
až to bude fungovat tak sem dám vědět příští týden mi přijdou komponenty a pokusim se to nějak z bastlit 8-) 8-)
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“