ON-line teploměr k PC s 18B20
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
ON-line teploměr k PC s 18B20
Potřebuji vyrobit on-line teploměr, resp. termostat, který by emailem hlásil překročení teploty v serverovně. Původně jsem si naivně myslel, že na Ebay koupím za pár korun ethernetový teploměr, ale to ani náhodou. A u firmy Papouch stojí 3.000 Kč. Na Ebay jsou za pár korun USB teploměry, ale nemají funkce, které potřebuji.
Proto jsem se rozhodl pro čidlo 18B20 a rád bych ho připojil k PC v té serverovně. V PC by běžel program, který by kontroloval teplotu a při překročení by odeslal email, případně sepnul ještě výstup RS232.
Nemáte někdo, prosím, nějaký zdrojový kód (nejlépe v Delphi), jak připojit, resp. jak SW komunikovat, s tímto čidlem z PC (na RS232)? Není problém ho k PC připojit přes PIC, mám vývojovou desku od Mikroelektroniky, tam na to mají již hotové procedury, ale přece nebudu zapojovat dva počítače za sebe.
Hotových programů na samotné měření teploty s čidlem 18B20, připojeným k PC, je na webu dost, ale já bych to potřeboval rozšířit o ty emaily, případně o sepnutí nějakého výstupu RS232, kde bude sirénka apod, takže bych potřeboval zdroják.
Děkuji předem.
Petr Filipi