Presovač Jura Impressa 500, náhradní díl

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
scorpions-cz

Presovač Jura Impressa 500, náhradní díl

#1 Příspěvek od scorpions-cz »

Zdravím ,nevíte někdo jestli se do tohoto presovače dají v ČR sehnat náhradní díly? Konkrétně potřebuji píst do spařovací komory.
Za každé info díky.
Tomáš.
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Možná bych mohl trochu poradit, ale tohle presso neznám - je tam tato klasická spařovačka, nebo něco extra? Popřípadě - kterou přesně část? Ty písty tam jsou dva a popravdě jsem je ještě nemusel nikdy měnit.

Přikládám menší výkres s pozicema.
Přílohy
sparovacka.GIF
(19.61 KiB) Staženo 143 x
scorpions-cz

#3 Příspěvek od scorpions-cz »

Ahoj je to ten spodní píst,ten jak má na sobě to hřebenový ozubení. Právě je tam ulomená ta horní část od toho hřebene.
Kam jsem volal všude mi mabízeli jen celou spařovací jednotku asi za 70 eček.
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

Hodně věcí nabízí ASWO, problém je jak to koupit od nich "v česku", některé běžné ND od nich prodává např. AME Hradec Králové
ohryzek36

#5 Příspěvek od ohryzek36 »

Tak kde ho sehnat, to nevím. Spařovačky se všeobecně dodávají jenom kompletní (když nepočítám těsnění a výpustné ventily), a to platí i autorizovaných servisů - prostě se z výrobce toho víc vytáhnout nepodaří. Takže sehnat takové díly se dají jen z nějakého vraku - ten bych sice měl, ale také to občas opravuju, takže nedám :D . Ale zahlédl jsem na nějakých německých stránkách o kávovarech popis podobné závady a postup opravy - takovou závadu jsem ještě přímo neviděl, tak jsem si to nějak zapamatoval. Ale je to vypracované, že to jde poznat, že na tom dělal nějaký německý kutil - to, co by se dalo česky popsat jednoduše "slepit" je tu na třech stránkách PDF-ka i s tabulkama a fotkama - já sice německy moc neumím, ale snad si to dovedeš nějak přeložit :wink: .
scorpions-cz

#6 Příspěvek od scorpions-cz »

Díky zkusím se s tím poprat.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“