HCD-EH10 - problém s CD

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hoffi11

HCD-EH10 - problém s CD

#1 Příspěvek od hoffi11 »

Zdravím,
dostala se ke mně HiFi Sony HCD-EH10, u které po vypnutí do standby zůstával na displeji blikat nápis STANDBY, nešla zapnou ani vypnout a CD mechanika vůbec nereagovala. Po odstranění studených spojů problém se standby vyřešen a CD mechanika začala pracovat takto: CD se načte, spustí se a po pár vteřinách laser ztratí stopu, několikrát se pokusí zaostřit a poté sjede zpět na začátek, po stisknutí play se to opakuje. Při přepnutí na jakoukoliv stopu na CD nemá problém najet a po několika vteřinách opět spadne. Optiku jsem vyčistil, elektrolyty na řídící desce které byly na hraně jsem povyměňoval, napájecí napětí ok. Prosím o radu jestli se někdo s něčím podobným setkal. Děkuji
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud ti to za to stojí , začal bych vyměňovat motory . Jako první motor posuvu laseru . Ovšem ty příznaky neruší možnost špatného laseru . No ale ten motor by byl zatím lacinější .
hoffi11

#3 Příspěvek od hoffi11 »

Děkuji za radu, motor jsem měl doma, tak jsem ho vyzkoušel, ale tím to nebylo. Po dohodě z majitelem z výměny laseru sešlo, že to stejně používa jen jako radiopříjmač.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Mozno bol len zlomeny flex kabel k laseru...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“