Datasheet k Bosch 30402

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
luccas
Kontaktovat uživatele:

Datasheet k Bosch 30402

#1 Příspěvek od luccas »

Ahoj,
hledám a nenacházím... Dá se sehnat někde datasheet k Power driver BOSCH 30402. ?? Používá se v řídicích jednotkách aut. Má fungovat i jako 5V stabilizátor. Jenže na jednom pinu, kde má být 5V je pouze 0,13V. Obvod jsem vyměnil, ale nic se nezměnilo. Tak mě napadá jestli to není řízené ještě odjinud.

http://www.codecard.lt/electronics/bosc ... d_170.html

Díky
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Pokud jsi vyměnil obvod a je to stejné, tak mě napadají tři varianty-
1. ve větvi 5V máš zkrat, který ti to stáhne na těch 0,13V
2. obvod má pro 5V výstup nějaký vstup Enable, který ti teď nefunguje
3. máš tam další chybu, která zapřičinila zničení i toho druhého obvodu

Já bych zkusil obvod odpájet a větev +5V bych zkusil pomocí zdroje s proudovým omezením samostatně. Alespoň přibližně by bylo poznat, co to dělá
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
luccas
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od luccas »

To jsem už měřil, zkusím ještě tím zdrojem. Ale když jsem to měřil tak to má kolem 4,5kohm proti zemi. (na dobrém a tom "špatném" výstupu).

Zkusím zdrojem.

Právě si myslím, že tam bude nějaký enable. Ovšem bez datasheetu je to jak hledat jehlu v kupce.

Jinak díky za reakci ;)
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Ono měření multimetrem ještě nemusí dát 100% výsledek. Zkus do větve +5V zařadit do série odpor třeba 10Ω a měř na něm úbytek. Pokud bude vyšší než (odhadem) 1V, tak máš problém za IO. Můžou tam být nějaké součástky, u kterých se průraz objeví až po přivedené vyššího (a hlavně relativně tvrdého) napětí. Měřák při pár mA nemůže dát relevantní výsledek.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Součástky“