Zvukový spínač
Moderátor: Moderátoři
-
Jpaikc
Zvukový spínač
Děkuji za rady, Jpaikc
Duplicitní příspěvky vymazány.
Viz PRAVIDLA, odst.1) a 7b)
Hill
- monterjirka
http://shop.fkt.cz/spinac-ovladany-tlesknutim-s-dobrou-odolnosti-proti-hluku-mk139+dp113503/
Citlivost se dá nastavit a výstřel určitě výrazně přebije všechen hluk i tleskání.
Jpaikc píše:Signál potřebuji, aby mi při výstřelu zhruba na 1ms sepnul, výstřel bude od snímače v max vzdálenosti 50cm. Časomíra by měla sloužit pro měření požárního útoku, který je měřen na 2 des místa.
Určitě není podstatné na jak dlouho výstřel signál sepne. Čítač časomíry musí startovat na náběžnou hranu. Jak je spouštěcí impuls dlouhý je úplně jedno. A i kdyby to nějak vadilo, stačí zařadit derivační článek.
- weed_smoker
- monterjirka
forbidden píše:Ten spínač na tlesknutí mám doma. Odolnost proti hluku je velmi slabá. Dělali jsme v ložnici skříně kolem celýho obvodu, tak jsem s tím nahradil běžnej spínač, kterej je teď ve skříni. Často to sepne hluk od sousedů, mlácení do země, vrtání do zdi...
Často konstruktér podcení správnou volbu součástek a podaří se mu dát obvodu nevhodné časové charakteristiky.
Spínač reagující na výstřel jde udělat "silně natvrdlý", takže na slabší zvuky nereaguje, ale musí mít hodně krátké časové konstanty, aby nereagoval a slabší ale delší zvuk.
Nemám čas to teď hledat a ráno odjíždím, ale stavěl jsem obvod, který měřil dobu reakce střelce na trapové střelnici, sepnutí relé pro vrhačku vynulovalo starý údaj a spustilo počítání času a výstřel počítání zastavil. Na výstřel reagovalo dobře, na dlouhý slabší zvuk ne.
Jestli vydržíš pár dní, pošli SZ a já to najdu až se vrátím.
P.S.: u nás se na denní soutěži sjede i k těm 50 mančaftům, na noční to bývá o trochu nižší. PS12 bez úprav snad nepotkám. Nejlepší časy (bohužel ne naše) k těm 17...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jako priklad je tu odkaz na soutez z Velkych Hostic, bylo to na 2B a hne tri druzstva stejny cas 15:50 a co ted. Nastesti ta jejich casomira stopovala na 3 des.
http://www.firesport.eu/soutez-velke-hostice-2013-10-05-4236.html
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...