SW-HF 5.1 5000

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
buddyns

SW-HF 5.1 5000

#1 Příspěvek od buddyns »

Ahoj, známý mi přivezl na opravu tyto bedny, vzal jsem je s tím, že už jsem jednou takové bedny se stejnou závadou (celou noc zapnuté v síti, vyhořelá pojistka, po výměně pojistky brum a zase shořená pojistka) opravoval
Otevřu je a hledám něco ohořelého, a vidím na desce AR5608 AMP2 pouze ohořelou desku pod rezistory R64, R34, a nejvíc R50, ale nikoliv vyhořelé keramiky u diod D1-D4 a filtrace jak jsem se podle popisu závady domníval :roll: Tak jsem vypájel C1 a vedle ní C137, a v nich chyba nebyla.
Kde hledat dál ?
EDIT: Všiml jsem si že je nafouklý jeden z filtračních, jdu ho zkusit nahradit. -- Chyba bude jinde, není to v něm
Schéma zde strana 25
Detailní fotky zde
Dík, Martin
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Ohořelá deska nemusí nic znamenat. Během provozu ji mohou tepelně poznamenat výkonové odpory.
Philip_Fry

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

Nechce se mi listovat v tom manuálu, takže rady jen obecně pro tyhle případy :
Zkontroluj obvody před můstkem + diody a blokovací keramiky na zkraty, pokud žádný nenajdeš, tak si propískni obvod za usměrňovačem na zkraty (stačí připojit měřák paralelně na filtrační elektrolyt, chvilku bude pískat, než se kondík nabije, pak by měl přestat), najdeš ve které větvi je zkrat a pak už jen stačí jít podle schématu a odpojovat jednotlivé bloky, až najdeš, kde zkrat zmizí.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CZJKP1 »

Stejně ty elyty budou KO a nejspíše oba, možná všechny. V takovýto krámech to chce elyty zanedlouho vyměnit za něco značkového, co tak rychle neztrácí kapacitu. Například nippony objednáš od mausera přes mausel nejlépe na 105℃, zadarmo to nebude, tedy zaplatíš elektrolyty + poštovné ze zahraničí (asi 120Kč)... U nás je to problém, něco vede GES má na to svou kategorii...
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

No do podobných střepů cpát Nippony... :roll: Co z toho, že tam bude mít kvalitní elektrolyty, když zbytek je vyrobenej z rejže a bambusu?
Peterseal

#6 Příspěvek od Peterseal »

V týchto Genihnusoch zvykne odchadzat fakt cokolvek. Premeraj vsetky IO v zosiku, najmä ten pre subwoofer, tak isto zvykne efektne odist aj prepinac vstupov BT2323, procak...
buddyns

#7 Příspěvek od buddyns »

Ať pípám jak pípám, nic jsem nenašel :(
Podezřelé keramiky jsem vyměnil a stále nic..
Chyba bude 100% někde na té desce, protože když jsem do ní nezapojil CON1 01 tak bedny naběhli jak měly
Philip_Fry

#8 Příspěvek od Philip_Fry »

No a není nakonec v háji ten koncák? Zkrat napájení proti zemi, výstup proti zemi, výstup proti napájení?
buddyns

#9 Příspěvek od buddyns »

Nakonec, byla chyba v UTC4558, tak vyměnil jsem jí za NE5532 která by měla i líp hrát, tak uvidíme co na to majitel :)
Všem díky za rady ! :prst:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“