Povinné ručení -> navýšení poplatku -> výpověď

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Standa99

Povinné ručení -> navýšení poplatku -> výpověď

#1 Příspěvek od Standa99 »

Klasicky jsem dostal dopis, kde mi navýšili poplatek za povinné ručení a dočetl jsem se např. zde, že díky tomu navýšení můžu podat do měsíce výpověď, aniž bych musel dodržet jiné podmínky (6 týdnů před výročím atd.). Generali to v podmínkách nemá (Článek 7), kde to samozřejmě může být naschvál.
Už jste to takhle někdo vypověděl?
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Ano, na obe firemni auta jsem to vypovedel obratem. Navysili me povinne ruceni skoro o 600Kc na jednom aute a o 800Kc na druhem aute. Oduvodneni - vyssi naklady kvuli.....
Tak jsem dal vypoved a uzavrel novou smlouvu. Platim na jednom aute stejne jako loni a na druhem jeste o 150Kc mene. Za celou dobu co mam papiry jsem jeste nemel zadne plneni, tak me to docela nasralo. Loni jsem to podstupoval take. Loni bylo navyseni kvuli hasicum, letos pry kvuli novemu OZ.
Je to zlodejna a bordel.
Standa99

#3 Příspěvek od Standa99 »

To mě právě taky sere. Škodu jsem neudělal od samotného začátku (180 měsíců) a během 3 let mi to navýšili o 700,- Kč. Zrovna u Wustenrot mají cenu o 1000,- Kč nižší.
Přílohy
wustenrot.png
(22.99 KiB) Staženo 83 x
.
..
...
hakamusai

#4 Příspěvek od hakamusai »

Standa99> Stalo se mi to asi dvakrát.Reagoval jsem okamžitou výpovědí ručení a přechodu k levnější pojišťovně (vždy se najde).
Oni to asi jen zkouší ....
PavelFF

#5 Příspěvek od PavelFF »

Ještě jim můžeš navrhnout, že odejdeš , pokud ti nedají stejnou cenu jako levnější konkurence. Někdy na to slyší. Já takhle odcházel, v řádném termínu a včas a napsal jsem jen tak mimochodem, že jsou drazí a jejich noví klienti mají levnější pojištění než staří (a taky jsem neměl ani jednu pojistnou událost).
Zeptali se, jakou cenu má ta konkurence a že mi ji dají taky. A dali. Záleží na pojišťovně.

Jsou to hajzlíci - dokud se neozveš, sleva nebude. Je to stejné u pojišťoven, u bank s hypotékami ,....

Ale cena taky závisí na limitu plnění, kdybys třeba způsobil převrácení kamionu s luxusními auty , tak by možná některý limit netačil. Ale nevím jak by se to potom řešilo.
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

To jsem jim napsal i s přiloženým obrázkem z nějakého srovnávače. Ozvala se mi paní, která po telefonu jednala velmi solidně, jenže dnes mi poslala email, že jsem se nevlezl do 6 týdnů od výročí. S tím měsícem od navýšení pojistného už jsem jim argumentoval v prvním emailu, ale je vidět, že se tomu vyhýbají. Oni to totiž v podmínkách nemají, ale všude se mluví o znění ze zákona, takže toho se budu držet.
Přílohy
povinne_ruceni.png
(53.82 KiB) Staženo 88 x
.
..
...
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Menší cenu ti mohou dát jen jako novému pojištěnci . Již několik let smlouvu u stejné pojišťovny vypovím a uzavřu novou , tak to běhá .... nepřemýšlet .
hakamusai

#8 Příspěvek od hakamusai »

jj,přesně tak. Řeším to stejně. Kontroluju ceny každej rok.Jak zjistím levnější - přecházím.
RadekB

#9 Příspěvek od RadekB »

Jo, letos jsem prechazel od pojistovny A.A k pojistovne A.A, na puvodni smlouvu nic, jen zdrazeni jako prase, tak holt nova smlouva a vypoved stare. Komedie na n-tou, zustal jsem u stejne pojistovny, jen s komedialnim podanim vypovedi a uzavrenim nove smlouvy. Holt, kdyz to nejde normalne....
scorpions-cz

#10 Příspěvek od scorpions-cz »

Já to tak dělám každý rok.
Pojišťovnu měnit nebudu ,máme tam s manželkou všechny pojistky (životka,penzijko apod) ,kakže tomu ústavu nasypu přes 80 000Kč ročně. Díky tomu mám i velmi solidní povnný ručení na obě auta.
Stejně každý rok ve výročí vypovím a uzavřu znovu. Buď je to o něco levnější nebo stejné. Pokud to vyjde stejně tak má kámoška(u který ty smlouvy uzavírám) aspoň provizi z nově uzavřený smlouvy :lol:
mihal

#11 Příspěvek od mihal »

scorpions-cz píše: ...tak má kámoška(u který ty smlouvy uzavírám) aspoň provizi z nově uzavřený smlouvy :lol:...

Toto bude ten pravý dôvod každoročného navýšenia.
p32

#12 Příspěvek od p32 »

mihal píše:
scorpions-cz píše: ...tak má kámoška(u který ty smlouvy uzavírám) aspoň provizi z nově uzavřený smlouvy :lol:...

Toto bude ten pravý dôvod každoročného navýšenia.

Ne, důvodem je jen nenažranost pojišťoven.
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Není to jen tím , narostly jim i nové zákonné výdaje , na d-fensovi je o tom článek .
mihal

#14 Příspěvek od mihal »

Bobo, spomenúť d-fensa a nevložiť link je neetické :D
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Jedni mne tlučou , že dodám , přece nejsou blbci , druzí , že nedodám , jsem blbec . Tak zde jsou obě možnosti , nejdříve nedodám , později dodám .... http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015041701
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“