oprava PC zdroje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jirka-t

oprava PC zdroje

#1 Příspěvek od jirka-t »

Zdravím, mám tento PC zdroj již mnoho let https://www.czc.cz/fortron-blue-storm-i ... 95/produkt a poslední dobou začal zlobit. Projevuje se to tak, že cvrliká a PC nejde spustit ihned po zapojení do sítě. Cvrlikání jsem přičítal nějaké cívce, proto jsem všechny zalepil a zkoušel jimi i hýbat při chodu zdroje, ale žádná změna.

Po zapnutí do sítě cca půl minuty až jednu minutu nelze PC vůbc spusit, vždy jen probliknou kontrolky na desce a spustit PC se dá až po uplynutí něajké doby. Jinak PC jede naprosto bez problémů, žádné potíže se stabilitou, voltáže naprosto v pořádku.

Čím to může být? Napadl mě kondenátor nějaký... Může být?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Pravděpodobně elyt, u větve +5 VSB, nebo třeba u napájení řídicího IO. Nebo někde jinde. Změř a vyměň všechny podezřelý.
xsc

#3 Příspěvek od xsc »

Ano, tohle je typické pro vyhnilý elyt u 5V SB, ale u Fortronů hnijí ty elyty na výstupu všechny. Doporučuju to moc dlouho netrápit a buď opravit nebo zdroj vyměnit, jinak to vezme i elyty na desce (pokud už se tak nestalo).
jirka-t

#4 Příspěvek od jirka-t »

OK, díky za tip. Vyměním raději všechny. Přecejen je cenový rozdíl ve výměně elytů a pořízení nového zdroje stejných parametrů. Díky moc
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Hlavně tam dej všude 105 stupňů, 10000 hodin, Low ESR, třeba Nippon KZM nebo aspoň KY nebo KYA, jinak budeš za rok řešit stejný problém. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Habesan »

Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Behemot »

Blůstormy jsou v tomto notorický. Na tydýtu sem o tom psal článek, můžeš si to dohledat, jsou tam tipy co osadit, všechny potřebné kondenzátory mám skladem.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“