Laserová tiskárna- flexibilní PCB

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jura80
Kontaktovat uživatele:

Laserová tiskárna- flexibilní PCB

#1 Příspěvek od jura80 »

Ahoj,

myslíte, že by nějaká levná, jetá laserová tiskárna zvládla tisknout na tohle:

http://www.semach.cz/pdf/epoflex.pdf

nebo na něco obdobnýho? Důvody k myšlence jsou asi zřejmý...

Ten materiál se nemačká a mechanicky je docela podobný papíru nebo fólii do tiskárny...

Zdraví Jura
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Já jsem pro.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
jura80
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jura80 »

Ono jde o to, že mám OKI C 8800 z druhé ruky z Aukra a napsal jsem na podporu a pán mně wodepsal, že jsem ho vyděsil. Nicméně, nějaká jetá A4 čb laserovka je za pár stovek, což by na pokusy mohlo jít. Ale radši se optám na názory, než těch pár stovek vypustím, že... A C8800 radši pokoušet nebudu, pro jistotu...

Dobrý den,

No Váš první dotaz mě úplně zhrozil, tiskárna je určená pro tisk na papír, na měděnou folii jsme jí opravdu netestovali, tak můj názor je takoví, že bych to ani nezkoušel opravdu tiskárnu můžete poškodit.

Druhý dotaz, ano když dojde toner přestane tisknout a chová se stejně i s válcem, z důvodu poškození celé tiskárny.

S pozdravem

Petr Hradský

-----Original Message-----
From: Jiří Gracias [mailto:j.gracias@seznam.cz]
Sent: Tuesday, August 30, 2016 3:06 PM
To: petr.hradsky@oki.cz
Subject: Rychlodotaz- tiskárna

Dobrý den,

rád bych se optal, zvládne moje C8800, na kterou jsem se před nedávnem ptal, tisknout i na měděnou fólii, aniž by např. hrozilo poškození tiskárny? Konkrétněji by šlo o takovýto nebo podobný materiál:

http://www.semach.cz/pdf/epoflex.pdf

Tisklo by se jen černým tonerem.

A ještě jeden dotaz. Pokud dojde toner, tiskárna přestane tisknout. Chová se stejně, pokud se dle čidel tiskárny opotřebuje obrazový válec, tj.
přestane taktéž tisknout, nebo můžu nadále obrazový vále používat pro nižší nároky?

Díky za info.

S pozdravem a přáním pohodového dne:

Jiří Gracias
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
AlesALF

#4 Příspěvek od AlesALF »

Nevím jak by dopadlo zapékání toneru v peci tiskárny (při cca 180°C , pokud si dobře pamatuji) když ta měděná vrstva je tak krásně tepelně vodivá (proti papíru podstatný rozdíl). Asi by se musel brutálně zpomalit pojezd při zapékání a to se u klasické laserovky bez podstatného zásahu do řídící elektroniky nepovede :-(. To nemluvím o tom jestli to daná folie přežije :?
jura80
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jura80 »

Zase je ta vrstva mědi opravdu tenoučká- a pod tím je už jen normální plast...

Ta "fólie" (EPOFLEX a pod.) přežije i pájení, takže tohle je v pohodě. Dělá se to např. z kaptonu a dalších odolných plastů a epoxidů.

Spíš jsem se bál, aby to nepoškodilo tiskárnu...
AlesALF

#6 Příspěvek od AlesALF »

Mám tady jednu HP LJ4L v důchodu, jen nemám tu folii.
Zkoušet kuprextit nebudu, neb je podstatně silnější a mám dojem že tahle tiskárna takhle silné obálky neumí :-)
dobrman

#7 Příspěvek od dobrman »

Možná se zeptám blbě, ale nebude pak nějaký problém s tím el-statickým nábojem (válec - papír), když tam bude tak velká vodivá plocha tý mědi?
Zaky

#8 Příspěvek od Zaky »

Myslím, že poškození válce hrozí jen hranami mědi, v ploše nemá jak nastat, takže hrany přelep papírovou maskovací páskou (tu mám v laserovkách vyzkoušenou) a zkus to prohnat tiskárnou, za pokus to určitě stojí a že by se mělo něco stát tiskárně bych se neobával. Jak se zachová transfer z fotoválce na vodivý materiál a následné zapečení, to se prostě uvidí.
jura80
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jura80 »

Já jsem taky uvažoval, že by tam mohly zlobit snad jen ty hrany mědi. A ještě mě napadla vodivost toho "papíru", aby třeba někde nezpůsobil zkrat a tak podobně.

Někde mám zašitý kousek Epoflexu, jen ho budu muset najít. A taky pořídit tu jetou tiskárnu.

Neboli, díky za vaše názory- půjdu do toho. Ale ne s C8800. Jestli si vzpomenu, dám sem vědět, jak to dopadlo.

Jsu woptimista a věřím, že to dobře dopadne.

A kdyby ne, mám v záloze ještě jednu, podobně jednoduchou a kvalitní metodu, co bude fungovat na 100,000% (a rozhodně to néni nažehlování, páč tomu zase tolik nevěřím, ani klasický ofocení předlohy, takže hádejte, co to je, poslušně hlásím).;)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

No, nápad je to šílenej, měl bych strach z rozmazání nezapečenýho toneru, ale proč ne.

Nejhorší je, že mě nejvíc vyděsila ta hrubka v odpovědi, i když sám se dokážu taky hezky "uklepnout". Hlavně v situacích, kdy myslím na něco jinýho... Např. původně místo "nezapečenýho" jsem napsal "nezaúeklýho", i když vůbec nevím proč.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
termit256

#11 Příspěvek od termit256 »

Zkousel jsem pouzit starou laserovku pro prenos toneru na klasickou desku.
Vubec to nefungovalo. Nemela nahrivane valce jako laminator, ale kolem topneho telesa byla takova buzirka ktera se volne otacela jak podaval valec k ni pritiskly papir. Zkousel jsem zpomalovat pohon, zvysovat teplotu a ani se to nechytlo. Podle mne ma ta picka malou tepelnou kapacitu na tohle.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#12 Příspěvek od PeteBurns »

Prečo pička? Ona za to predsa nemoze :twisted:
monterjirka

#13 Příspěvek od monterjirka »

Podobně jako DOBRMAN bych očekával, že z principu funkce bude problém při tisku na něco, co je vodivé.
termit256

#14 Příspěvek od termit256 »

Ja myslim ze tady problem nebude, toner se prece z valce na papir prenasi mechanicky pritlacenim.
jura80
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jura80 »

Tady je popsaný princip laserovky:

http://laserova-tiskarna.cz

Podle mě tam může hrozit, hlavně u oboustrannýho provedení, přenos vysokýho napětí do střev tiskárny-> průser. Na druhé straně si říkám, že by měla tiskárna zvládat např. barevný papír, a třeba černý provedení může obsahovat uhlík. Nebo taky lehce navlhlé papír, porézní papír a vůbec defekty v papíru.........

A jinak, dvě vodivý desky, nebo vodivá deska a nevodivé nabité předmět, to se přece taky dovede vzájemně přitahovat- viz fyzika.;)

Tady píše chlápek, že tiskne na alobal, ale podložené papírem:

http://electronics.stackexchange.com/qu ... er-printer

Možná jsme měli vícero googlit:

https://www.alibaba.com/showroom/alumin ... nting.html
Odpovědět

Zpět na „Poradna“