Hack nebo virus?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kulikus
Kontaktovat uživatele:

Hack nebo virus?

#1 Příspěvek od kulikus »

Odpoledne začal kom reagovat pomaleji a pomaleji. Rebootoval jsem ho. Odezva se nezlepšila, zato se naprosto změnilo okno Task manageru (na obr dole). Dříve nabizelo info Spuštěné úlohy, processes, services, network atd.. Teď je to jediné okénko se spuštěnými programy, viz příloha. Také se změnil font některých webovek prohlížeč používá jiný kostrbatý font.

Nesetkal se někdo s podobným UPDATE Win7 Prof?
:lol:
Přílohy
Virus!.jpg
Změna vzhledu Task manager panelu a fontu
(185.45 KiB) Staženo 236 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Klikni dvakrat na ram toho okna task managera...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Viděl jsem to zrovna tento týden, na stroji, kterej byl určenej pro reinstall. Tak jsem se jen podivil a obnovil z image. Možná to s nějakýma aktualizacema souviselo, vzhledem k tomu časovýmu rozpětí.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kulikus »

rnbw píše:Klikni dvakrat na ram toho okna task managera...

Dvojklik na rám obnovil původní (správný) vzhled a obsah okna. Ovšem poškozený font v oknech Mozilly zůstal. Prosím více info....
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Klikni pravým na plochu mimo ikony, zvol "Přizpůsobit", tam vlevo dole "Zobrazení" a potom nalevo nahoře "Kalibrovat barvy". Projdi úpravu gammy, jasu, kontrastu i barev a nakonec ti to nabídne nástroj "Clear Type" - bacha, je to napsaný vprostřed obrazovky! No a ten by měl pomoct ... Jinak jestli to zubatý písmo ale dělá jen ve Firefoxu, tak to není Widlema, ale samotným Firefoxem, kde došlo k přenastavení fontu písma v jeho samotným "Nastavení"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kulikus »

:o Pomohlo to!
Co bylo příčinou rozhození?
Rozhodně to vypadá, že reinstalace bude nutná...
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Je to jen rozhozený nastavení tvýho profilu, netýká se to jádra Widlí. S tím reinstalem bych se neukvapoval. Mám na kompu instal W7, kterej mi běhá od listopadu 2013 - v podstatě denně. Ještě bych zkusil Návrat systému na "Bod obnovení", jestli se to bude opakovat. Sedmy navíc umožňujou pomocí spuštění nástroje "Oprava systému" poměrně dost sofistikovaný opravy, někdy je potřeba mít v mechanice i instalačku W7, aby si systém mohl sosnout některý data přímo z ní. U jedný příležitosti pamatuju, že jsem u W7 Ultimate 64b spouštěl tohle opravný schéma snad 6x za sebou - vždycky to dojelo, učunilo restart - a černá obrazovka s nabídkama spuštění nouzovýho režimu, normálního režimu - a právě Opravy systému. Předtím to hlásilo "Nelze načíst profil uživatele XYZ". Teprve po tom posledním potvrzení, že chci spustit opravu a po jejím proběhnutí a restartu se systém naprosto korektně nabootoval a najela uvítací obrazovka spolu s původní plochou uživatele. Sice to časově trvalo zhruba stejně jako kompletní reinstal základního systému, ale zase než by si uživatelka do čistý instalace natáhla svoje aplikace, bylo by to na 2 dny.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Habesan »

forbidden píše:Tak jsem se jen podivil a obnovil z image.
Tesat!
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kulikus »

Nahlasil 3x vir.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“