JVC LT-39HG48E, označení součástky v obvodu (přejmenováno)
Moderátor: Moderátoři
JVC LT-39HG48E, označení součástky v obvodu (přejmenováno)
Možná mám hloupý dotaz, tak se omlouvám. Snažím se dohledat co v obvodu boardu k TV jvc 39hg48e znamená označení součástky L19. Jedná se o board MT5310.S97A. Na obrázku jsem dotyčnou součástku označil. Na boardu, který mám, je tahle součástka vypánela pravděpodobně proraženým kondenzátorem 470uF 35V, jež byl vadný. Jinak řečeno, televize byla funkční, pouze po zahřátí čipu přestal vždy fungovat zvuk. Čip jsem sehnal na ebay. Původní jsem sundal. osadil nový. Bohužel mou chybou jsem před výměnou neodpájel popisovaný kondenzátor a teplem jsem jej prorazil. Po osazení a zapnutí TV , chvilku fungovala, ale posléze právě shořela ta součástka L19 jež je ve větvi s kondenzátorem.
Nikde se mi nedaří sehnat servisní manuál
děkuji za případnou radu
Gubajs
- Přílohy
-
soucastka.png- (289.61 KiB) Staženo 435 x
Našel jsem tlumivku stejných rozměrů, (bohužel nemám parametry), osadil , vyměnil všechny kondenzátory v blízkosti čipu. ten kondenzátor co jsem uvařil , tak jsem nenašel nový, jen starší 470uF 35v. TV sepne , ale začne po chvilce blikat podsvícení a jako by se celá restartuje. Dávám vinu tomu jedinému kondenzátoru co jsem neměl nový. (je ze staršího zdroje a co si pamatuji).
Hádám správně, že použitý kondenzátor je špatný?
Každopádně koupím nový a uvidíme.
A ještě dotaz, pokud malinko lupne v repro u TV při startu, znamená to že ten vyměněný čip je osazený OK ? Osazoval jsem jej pod průmyslovým mikroskopem na obrazovce a všechny cesty vypadaly dobře.
děkuji za minulou radu, TV moc nedělám, je to jen koníček
Gubajs
gubajs píše:Zdravím,
Možná mám hloupý dotaz, tak se omlouvám. Snažím se dohledat co v obvodu boardu k TV jvc 39hg48e znamená označení součástky L19. Jedná se o board MT5310.S97A. Na obrázku jsem dotyčnou součástku označil. Na boardu, který mám, je tahle součástka vypánela pravděpodobně proraženým kondenzátorem 470uF 35V, jež byl vadný. Jinak řečeno, televize byla funkční, pouze po zahřátí čipu přestal vždy fungovat zvuk. Čip jsem sehnal na ebay. Původní jsem sundal. osadil nový. Bohužel mou chybou jsem před výměnou neodpájel popisovaný kondenzátor a teplem jsem jej prorazil. Po osazení a zapnutí TV , chvilku fungovala, ale posléze právě shořela ta součástka L19 jež je ve větvi s kondenzátorem.
Nikde se mi nedaří sehnat servisní manuál
děkuji za případnou radu
Gubajs
Ahoj, když tak koukám co jsi s televizí prováděl za opravy nemáš náhodou i schéma zapojení?
Mám totiž tu stejnou TV, ale je taková náladová a většinou se nechce zapnout, pouze rozsvítí červenou kotrolku.
Díky
Bohužel nemám vůbec nic k této tv. omlouvám se
Gubajs
každopádně jsem se zavrtal do internetu o něco hlouběji než posledně když jsem hledal servisní manuál a objevil jsem schéma zdroje a následně i servisní manuál dosti podobné TV.
https://elektrotanya.com/orion_tv29lb929.pdf/download.html
- Přílohy
-
Power Supply CEM842A Orion TV29LB929.pdf- (168.87 KiB) Staženo 263 x