Jak odstranit Domácí skupinu _
Moderátor: Moderátoři
Jak odstranit Domácí skupinu _
Je nějaký způsob ? Děkuji.
- serviceman
- Přílohy
-
Remove-Homegroup-icon-from-desktop-in-Windows-10.png- (22.92 KiB) Staženo 166 x
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Naslouchací proces domácí skupiny
Zprostředkovatel domácích skupin
Obě pro jistotu zakaž.
V politikách v Konfigurace počítače->Šablony pro správu->Součásti systému Windows->Domácí skupina to jde zakázat taky.
Nevím, jestli to pak zmizí z plochy, ale já strašně rád zakazuju ve Windows všechny hovadiny, co nepotřebuju.
Možná by nebylo od věci POKUD TĚMHLE ZMETKOVINÁM ROZUMÍŠ sepsat nějakej jejich seznam s vysvětlivkou, co která myšárna páše v kompu - a jestli je nebo není lepší ji zakázat, případně co její zákaz může způsobit. Pro nás obecný uživatele s minimální nebo jen trošku větší znalostí by to bylo hooodně přínosný ...forbidden píše:...
Nevím, jestli to pak zmizí z plochy, ale já strašně rád zakazuju ve Windows všechny hovadiny, co nepotřebuju.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Něco mám různě poznamenáno, něco vím z hlavy, teď honem se mi to dohromady dávat nechce. Plus samozřejmě odinstalace známých "sledovacích" aktualizací.
A neříkám hned - hned se ani pes nevysere, ale postupně bys něco takovýho dát dohromady moh, ne?
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
sluzby.jpg- (190.87 KiB) Staženo 187 x
-
skupiny.jpg- (182.86 KiB) Staženo 147 x
Vypnutí a zakázání služby funguje stejně všude, ale musí se kontrolovat i návaznost na druhé služby a možnost restartování služby, případně nastavení zákazu restartu.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Nicméně seznam šmírovacích aktualizací, služeb a úloh by asi nějak dohromady dát šel. Ovšem za mě jen na W7, W10 sice už taky docela znám, ale zabývám se jimi jen v práci a tam mám trochu jiný priority. Na W10 se zatím spíš spolíhám na sw třetích stran, co to udělají za mě.
O&O ShutUp10
DoNotSpy10
případně pro pokročilý script v PowerShellu.
Existují i další metody, třeba zákaz určitých adres v hosts.
Jenže pak přestanou fungovat některý věci, který třeba někdo může používat. Prostě máloco je univerzální postup pro každýho. Ale ty dva první softy jsou relativně bezpečný, navíc jdou změny na klik dát zpět.