Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Ahoj.
Máte někdo nějakou čerstvou zkušenost s doručováním zásilek z USA přes USPS? Na začátku prosince jsem koupila na eBayi pár přepínačů a hrst kapacitních trimrů s doručením USPS. Poslední záznam ve sledování na eBayi je:
Dec 12, 2018 20:59pm Arrived NEW YORK A od té doby nic. Nejsou nějaké problémy na USA celnicích? Před časem jsem zaslechla, že se bude ze strany USA něco měnit, či co.
Achab: Ten celní úřad "na zásilky" je jeden, v Praze. Když je potřeba doplnit celní řízení, tak přijde adresátovi dopis. Tam je formulář, kterým tento zmocní počtu k zastupování, ta to nechá proclít (za asi 100,- Kč) a jde to dál k adresátovi. Samozřejmě - je pak potřeba zaplatit clo a/nebo DPH a ten poplatek počtě.
No a nebo si tam adresát dojede, proclí si to sám, počtě nic neplatí a rovnou dostane zásilku. Pro někoho z Aše nebo Ostravy poněkud nepraktické...
Zastataralý prohlížeč? Hm. Tak to číslo napiš sem, podívám se.
Celeron: A šlo ti to poštou, nebo to měl jiný dopravce? V Koněpůlkách není ani vyměňovací pošta. Ty jsou u nás tři. Praha 120 (v Košířích, plus pobočka na nákladním terminálu na letišti), Břeclav 120 (pro SR, Rakousko) a Cheb 120 (Německo, některé státy západní Evropy do nichž se přepravuje tranzitem přes Německo).
Já (protože v USA nakupuju firemně) mám s poštou uzavřenou smlouvu. Když balík dorazí do Prahy pouze doložím fakturu a popis zboží. Pošta vyřídí celnici. Jakmile zaplatím clo, balík putuje ke mě. Poště platím jednou měsíčně fakturu. DPH neřeším.