Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
-
maxijaroslav
-
masar
-----
Pouštět si do systému takový "kalibry" jako KRD2024 považuju za masochismus a paranoiu.
-
ferdislav
-
maxijaroslav
Snad se jednou podaří na ten problém přijít.
Ten počítač je v podstatě domácí hračka, není to pomůcka v zaměstnání (už dlouho jsem důchodce).
Ale kdyby měl někdo nějaký dobrý nápad, jak si s tím problémem poradit, byl bych moc rád.
Zatím jsem zkusil CCleaner - odstranil prý asi 800 MB nějakých souborů, ale žádná změna se neděje. Pokus o spuštění antiviru Avira vedl k tomu, že se uprostřed displeje objevil bílý obdélník s rotujícími černými body uprostřed a jinak se nic nedělo...
-
ferdislav
-
maxijaroslav
-
ferdislav
-
judeware
To jsem měl vědět a stačilo se dohodnout, aby mi ho kolegové přivezli v den návštěvy Ampéru.maxijaroslav píše:...Ten počítač je v podstatě domácí hračka, není to pomůcka v zaměstnání...
Od dob Windows 7 se "dobře udělaný počítač" s komerčním O.S. instaluje na celou dobu životnosti jen jednou!ferdislav píše:...už mohl být nový disk s čistou instalací, stejně je potřeba to jednou za čas udělat...
A když něco lehne, obnova a dotažení do cílového stavu (i na nový disk) je snadná. Pokud jsou data držená na jiném oddíle (jak poznamenal masar).
-
ferdislav
CCleaner bych řekl je vhodný právě pro amatéry,ale nesmí tam nic přenastavit a používat jen ten a ne dva další, což platí i pro antivir atp.
Spousta lidí funguje tak, že dokud se jim PC úplně nezaseká,tak jedou,potom to někomu dají na opravu,ale naučit se základní věci kolem údržby a práce s ním to nee!
-
Nika
-
maxijaroslav
OS je v pořádku, u tohoto nb HP je oddělena část HDD (uživatelsky v podstatě nepřístupná) jako záloha OS, takže při jakémkoli problému se automaticky opraví z této zálohy.
Tady jde výhradně o programy, které nejsu součástí základního OS a instaloval jsem je sám (v době, když byla jejich aktivace zdarma atd.) a navíc jen některé.
Původně jsem myslel, že se s tímto problémem už někdo setkal a zná jednoduché řešení...
-
judeware
-
masar
Ale kdepak. Opravit OS z tohoto oddílu (WinRe) musí uživatel, tedy ty.maxijaroslav píše:...OS je v pořádku, u tohoto nb HP je oddělena část HDD (uživatelsky v podstatě nepřístupná) jako záloha OS, takže při jakémkoli problému se automaticky opraví z této zálohy...
A že je OS v pořádku ses dozvěděl odkud? K nápravě přece nedošlo a původce dosud neznáš.
Ale můj dojem z toho je, že za problémem skutečně nestojí OS, ale tebou nainstalované programy, jako jsou různé "čističe" (à la CCleaner) a antiviry (à la Kaspersky) a podobné nesmysly, které dokáží vážně poškodit nejen instalované aplikace, ale i OS samotný.
Náprava s jistým výsledkem je jen jedna: Přeinstalace OS. Pomocí oddílu WinRe je to snadná záležitost, která zdaleka nebude potřebovat tolik času, jako právě provedené opravy, které nic neopravily.
Předpokladem je jen provést zálohu/úklid disku a rozdělit ho na datový a sytémový oddíl. Ten pak lze snadno a hlavně rychle obnovovat bez zásahu do dat.
Jediný problém tak představují pouze nainstalované programy s licencemi (byť zdarma), k jejich instalaci musíš mít klíče/hesla. Jak obnovit MSD Collections jsi už vyřešil, další jsi nejmenoval, ale jistě jich nebude mnoho.
-
Nika
OS není v pořádku, je rozhašený těmi pochybnými utilitami a ano, řešení je jednoduché a jediné správné, reinstalace OS.maxijaroslav píše: OS je v pořádku...
Původně jsem myslel, že se s tímto problémem už někdo setkal a zná jednoduché řešení...
Ušetřil byste si opravdu hodně času, toto není věc, se kterou je zdravé se trápit tak dlouho.
-
maxijaroslav