Blikající LED 20W E27 Tforce Philips
Moderátor: Moderátoři
-
lesana87
-
Celeron
Teoreticky by se dalo s novejma postupovat jak píše mi-ro. Jenže ne každá má ty snímací odpory na desce LEDek a to kuchání aby jsem se dostal pod Al plošák na desku měniče je docela pakárna a nejspíš už nikdy nebude tak dobrej přestup tepla z desky LEDek na vnitřní plechovej kornout chlazení za plastovým kónusem patice.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
JirkaZ
Mám dojem, že tam dříve měl i schémata měničů k těm LEDkám, ale nějak je tam teď v rychlosti nevidím. Možná mu vyšlo něco v AR?
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
-
PavelFF
Taky to tak dělám. Problém je, že jakmile se to dostane takto daleko, co nevidět to postihne další ledku atd. Mají už odslouženo a doba mezi poruchami se bude zkracovat. Jestli se ti chce s tím babrat,loupat a lepit, proč ne.Celeron píše:... Jedna LEDka byla černá, tak jsem ji šlusnul. ....
Nakonec jsi stáhnul příkon na 11W, což mívají nové žárovky běžně a při tomto příkonu jsou ještě docela spolehlivé a vydrží obvykle déle než zárovky 20W. Navíc jsou levnější.
Teoreticky koupí nové žárovky 20W, vytuněné po zakoupení na 11W (ztráta záruky) bys mohl dosáhnout mnohem delšího života než u žárovky nové 11W. Jenže ty nemáš novou, ale olítanou. Pak napiš, kdy se projevila další závada. Jestli se to vyplatilo.
-
Celeron
Ty znáš Vladimíra? Já asi 40 let osobně, ještě když dělal v ÚVARu v Nymburce. Jeho táta je z Bydžova a učil na ČVUT v Poděbradech. Vladimír je správnej vědec.JirkaZ píše:Jirko, pokud Tě zajímá, jak k LED osvětlení přistoupil profesí elektronik, tak se podívej sem.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!