BM792, vadny prepinac kmitoctovach rozsahu
Moderátor: Moderátoři
-
fredis
-
ondraN
-
Celeron
Celej přepínač určitě neseženeš, ale s poměrně velkou pracností by mělo jít po sundání masky BMka povolit centrální matku, asi M10 x 0,75 přepínače a zatlačit ho do přístroje a naklonit šikmo nahoru. Pak by měly být přístupný přední a zadní matky M3 svorníků paketů přepínače a vytáhnout je. Počítej s tím, že se ti vysypou všechny distanční trubičky přepínače. Nevím, jestli ti půjde uvolnit čtverhraná hřídel, ta se musí vytáhnout směrem ven z přístroje nejspíš i s tou čelní řechtačkou, co definuje polohy. No a pak odpájet a vyměnit ten vadný paket. Jestli si na to teda troufneš. Já na jednom přepínači měnil paket a pár dní jsem na tom nechal.
K matroši přepínačů. Jsou tam použitý odpory až do 30 mega, takže možná nějakej odporově lepší matroš než pertinax.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
sima
Odpájím z vadné sekce připojené součástky. Poté z levé strany na foto zkusím odšroubovat distanční tyčky a stáhnout první dvě sekce (úplně první je falešná bez jezdce) doleva. Poté stáhnu rozbitou sekci. Zbytek přepínače bych nechal, jak je.
Stále mě děsí pájení oček na polystyrenu...
-
Celeron
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
sima